17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 scriitori olteni, care au implinit virste rotunde, au fost sarbatoriti de Uniunea Scriitorilor din Romania

12 scriitori olteni, care au implinit virste rotunde, au fost sarbatoriti de Uniunea Scriitorilor din Romania

Alaltaieri, intr-o atmosfera calda, emotionanta, specifica festivitatilor de sfirsit de an, in care colindele, premiile, gindurile bune si cupele de sampanie par a face viata mai frumoasa, au fost sarbatoriti 12 scriitori, membri ai Filialei Craiova a Uniunii Scriitorilor. Festivitatea a avut loc la „Casa Baniei“ (cea mai veche cladire civila din Capitala Olteniei, fosta resedinta a Banului Mihai Viteazul), iar amfitrion a fost poetul Gabriel Chifu, secretar al Filialei si redactor-sef al revistei Ramuri.

Cel mai tinar sarbatorit (care a implinit o virsta rotunda – 40 de ani) a fost Constantin Preda, iar cel mai in virsta, profesorul Marin Marinescu, felicitat pentru implinirea a 85 de ani.

Dintre „frumosii nostri tineri batrini“ care, desi pare incredibil, au depasit o jumatate de veac, ii amintim pe Ioan Lascu, Ion Floricel, Bucur Demetrian, Florea Miu, Patrel Berceanu, Mihai Dutescu, George Geafir, Ion St. Diaconu si Isidon Chicet, scriitori extrem de valorosi, ale caror nume s-au „topit“ deja in cele mai cunoscute antologii, dictionare si istorii literare. La frumoasa intilnire de la „Casa Baniei“ a fost prezent si Aurel Antonie Solomon, viceprimarul Craiovei, care, emotionat, i-a oferit un cadou fostului sau diriginte, venerabilul scriitor Marin Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS