12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru autori in sprijinul conceptului de „Economie Comerciala“

Patru autori in sprijinul conceptului de „Economie Comerciala“

Recent, la Editura „Universitaria“ din Craiova a vazut lumina tiparului o carte de exceptie, intitulata „Economie Comerciala“,care intra in categoria literaturii de specialitate si ii are ca autori pe cunoscutii universitari Ion Criveanu, Liviu Craciun si Marian Constantin, dar si pe doctorandul Lucian Zaharia, director general al Finantelor Publice Dolj.

Dupa cum se stie, economia nationala este cel mai complex organism social, in cadrul caruia se desfasoara un ansamblu de activitati de productie, distributie, circulatie si consum, istoriceste determinate si care sint generate de diviziunea naturala si sociala a muncii.

Structurata in 14 capitole, cu o bibliografie selectiva impresionanta si un numar de 335 de pagini, cartea este conceputa ca un material didactic si prezinta categorii fundamentale, specifice economiei comerciale. Ea cuprinde, de asemenea, problemele care concretizeaza diferite teorii, modele, cunostinte etc. si solicita imperativ efectuarea unor previziuni privind dezvoltarea sectorului comercial.

Aparitia lucrarii „Economie comerciala“, dupa cum ne-a marturisit dl. Lucian Zaharia, a fost impusa de faptul ca mecanismul unei piete libere cere o noua mentalitate a unitatilor economice si o schimbare radicala a metodelor de lucru prin afirmarea unor noi „reguli de joc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS