22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePe agricultorii gorjeni nu ii preocupa scutirea de taxe vamale

Pe agricultorii gorjeni nu ii preocupa scutirea de taxe vamale

Desi la nivelul judetului Gorj au fost declarate zone defavorizate 19 regiuni, un singur agent economic a depus documentatia necesara pentru a beneficia de facilitatile fiscale in acest sens. Masura vizeaza intreprinzatorii care isi desfasoara activitatea in sectorul agricol.

Mihai Versin, director in cadrul Directiei Generale pentru Agricultura si Alimentatie (DGAA) Gorj, spune ca nu s-au depus cereri in acest sens din partea unor firme din Rovinari, Motru si Bumbesti Jiu, unde exista probleme de ordin economic. Acesta a precizat ca facilitatile privesc importurile de materii prime pentru industria alimentara, respectiv carnea in carcasa, precum si faina de porumb.Toti cei care doresc sa beneficieze de inlesniri pentru acest sector de activitate trebuie sa desfasoare activitati de productie si prelucrare a produselor alimentare. Cei care isi schimba obiectul de activitate sau desfasoara un alt gen de afaceri nu vor mai putea beneficia de aceasta reglementare.

In acest sens, reprezentanti ai DGAA Gorj vor organiza lunar controale. Nu exista un termen limita pentru depunerea cererilor in vederea acordarii scutirii de taxe vamale pentru materiile prime necesare sectorului agricol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS