14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVa puteti permite sa cumparati un brad de Sarbatori?

Va puteti permite sa cumparati un brad de Sarbatori?

Traditionalul pom de Craciun, impodobit cu globulete si beteala, ar trebui sa nu lipseasca din casa nici unui roman in perioada Sarbatorilor de iarna. In ciuda preturilor ridicate, oamenii sint decisi sa renunte la alte cheltuieli pentru a cumpara un brad sau un molid, respectind astfel traditia.

Andrei Nicolae, de 39 de ani, operator, din Craiova:

Deocamdata nu m-am interesat cit costa brazii, dar am auzit ca preturile sint destul de ridicate. Am un copil si trebuie sa-i impodobesc un pom de Craciun, asa ca va trebui sa cumpar unul, indiferent de eforturile financiare pe care voi fi nevoit sa le fac.

Coca Sirbu, de 36 de ani, profesoara, din Craiova:

Sint mamica a doi copii, asa ca trebuie sa le impodobesc traditionalul brad. La cit de mici sint salariile din invatamint, nu-mi voi permite sa cumpar decit vreun molid jupuit si scuturat la cel mult 75.000 de lei. Voi mai astepta insa pina pe 23-24 decembrie, sperind sa mai scada preturile, ca acum sint prea mari.

Ce spun oficialitatile:

Gheorghe Balulescu, administrator al Serviciului Public Administratia Pietelor si Tirgurilor:

In aceasta iarna, numarul comerciantilor de brazi si molizi e mult mai redus decit in alti ani, si de aceea, preturile sint mai ridicate. Daca vor veni si altii, oferta va creste, iar preturile vor scadea, dar o eventuala descrestere a preturilor nu se va observa decit spre sfirsitul saptaminii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS