22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGripa a aparut in Dolj, dar nu si in Craiova

Gripa a aparut in Dolj, dar nu si in Craiova

Numarul cazurilor de gripa inregistrate in Dolj in acest sezon a ajuns la 12. Cu toate acestea, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Dolj spun ca situatia nu este ingrijoratoare pentru aceasta perioada a anului. Cornelia Anghel, medic primar epidemiolog in cadrul Directiei de Sanatate Publica Dolj, a spus: „Cinci dintre bolnavii de gripa au fost internati, ultimul dintre ei, saptamina trecuta, la Spitalul din Bechet, dar fara a se inregistra complicatii.

Este de remarcat faptul ca nu s-au inregistrat imbolnaviri in cadrul unor colectivitati, ci numai cazuri izolate“. Numarul virozelor respiratorii aparute in ultimele doua luni a ajuns la aproximativ 13.000, dar, comparativ cu perioada similara a anului trecut, este in usoara scadere.

La Spitalul Clinic nr. 3 din Craiova nu a fost descoperit nici un caz de gripa, in schimb numarul pneumoniilor este destul de mare. Medicul epidemiolog Georgiana Grecu a precizat: „Saptamina trecuta au fost internate 32 de persoane cu pneumonie sau bronho-pneumonie, fata de 12 persoane cu infectii acute ale cailor respiratorii superioare. In saptamina anterioara au fost 26 de pneumonii si 17 infectii acute respiratorii. Aceasta inseamna ca oamenii nu ajung la medic atunci cind racesc, ci dupa ce boala s-a instalat si cind costul tratamentului este mai mare“.

Medicii spun ca, desi sintem in plin sezon al virozelor respiratorii, oamenii se mai pot vaccina pentru a preveni imbolnavirea de gripa. Un vaccin antigripal costa intre 150.000 si 200.000 de lei. Din constatarile anilor trecuti, cele mai multe cazuri de gripa se inregistreaza in Romania in lunile ianuarie si februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS