25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScrisori catre Mos Craciun

Scrisori catre Mos Craciun

As vrea sa ajung o mare atleta

Ma numesc Adriana Barbu Ionela, sint din Craiova si sint eleva in clasa a III-a D de la Scoala nr. 32.

Eu sint o fetita cuminte, imi ascult bunicii si pe unchiul meu. Ei m-au crescut de mica si au grija de mine. Cu scoala merg bine, dar mai merg si la atletism, unde imi place foarte mult si mi-as dori din tot sufletul sa ajung o mare atleta, daca nu chiar si o Gabriela Szabo. Am citit in ziar si am vazut scris ca Mos Craciun vrea sa vina la cei mici cu un cadou. Eu as fi curioasa sa-l vad, in primul rind, dar nu vreau sa-l supar si sa-i cer prea multe. Dar totusi, daca el vrea, as dori sa-mi aduca si mie un trening si adidasi pentru antrenament si o papusa mare. Nu am primit niciodata o papusa mare pentru ca nu au avut posibilitati bunicii mei.

Eu cam atit am avut de scris si imi cer scuze pentru scris, poate am gresit ceva. Si de-abia astept sa vina Mos Craciun la mine si sa-l servesc cu savarine si cozonac facute de bunica mea.

Te sarut cu drag, Mos Craciun!

Andreea – telefon 189.041

Adresa mea: str. Craiovita Noua, bl. 92B, sc. 1, et. 3, ap. 16, Craiova.

Merg sase kilometri pe jos pina la scoala din Hobita

Ma numesc Catalin Brinzan si sint din satul Seuca, comuna Pestisani, unde nu este scoala, ca nu sint copii multi. Eu merg sa invat la scoala cu clasele I-IV din satul apropiat, Hobita, unde ma duc pe jos. Ma duc bunicii cind e cald sau stau in gazda acolo, la Hobita, de luni pina vineri, cind e frig. Am de mers sase kilometri si am un handicap la picior. La scoala invat bine si nu-l supar pe domnul invatator. Acasa ii ajut pe bunici si pe tati la treburi si ii ascult (sau pe gazda la care stau). Mami a plecat de la mine si m-a lasat cu tati si cu bunicii care m-au crescut si pe care eu ii iubesc mult, mult. Ei nu au cu ce sa-mi cumpere bicicleta, cu care sa ma duc mai usor la scoala.

Te rog pe matale, daca poti, sa pui in sacul matalepentru mine o bicicleta. Daca nu poti matale baga o bicicleta in sac, atunci un costum mai gros de iarna sau incaltaminte de iarna. Daca nu, eu ma bucur si de un dar cit de mic, orice poti matale ca, daca ai de dat la multi copii, sa primim toti cit de putin.

Te iubesc mult, Mosule, si abia astept sa vii!

Catalin

Ne multumim cu orice dar micut

Noi iti transmitem o mica scrisoare de la doi frati care sint elevi. Nu au parintii serviciu si sintem toti in grija unui bunic cu pensie foarte mica. Nu ne putem permite cadouri si nici Sarbatori ca lumea. Eu am 13 ani, sint elev in clasa a VI-a, fratele meu are 11 ani si este elev in clasa a IV-a.

Draga Mosule, noi te-am ruga sa ne aduci ce poti, noi ne multumim cu orice. O mica atentie e binevenita, fiindca tati nu are posibilitati. Noi iti dorim, Mos Craciun, multa sanatate, putere de munca, iar bunul Dumnezeu sa-ti deschida calea catre toti copiii nefericiti.

Pe noi ne cheama Carmen si Marcel Stanica.

Vreau ca visurile sa devina realitate

Fiecare copil isi doreste ca, in magica Noapte de Ajun, dorintele lui sa devina realitate. Un mic dar oferit din suflet poate aduce un zimbet pe chipul oricarui micut. Mos Craciun, iti trimit o scrisorica pentru a te ruga sa-mi aduci si mie un mic cadou pentru Craciun.

Eu iti doresc, Mos Craciun, multa sanatate, putere de munca, iar bunul Dumnezeu sa-ti dea drumuri deschise, fericite si sa ajungi sanatos cu darurile la copiii care te doresc.

Eu ma numesc Maria Luiza Nicola si sint eleva in clasa a V-a. Locuiesc in satul Fratostita, orasul Filiasi, judetul Dolj, strada Fundu Vaii. Am 11 ani si i-am implinit pe 3 noiembrie. Te iubesc foarte mult si te astept.

Cu drag, Luiza

Viata fara ginduri amare

M-am gindit si eu sa-ti trimit o scrisoare. Aceste citeva rinduri vin din partea unui copil de numai 12 ani. Ca orice copil, mi-as dori si eu multe lucruri, dar numai in vis si in gind le pot vedea, deoarece parintii mei nu au posibilitati materiale decit pentru citeva dulciuri.

Eu nu sint ca altii, sa cer tot sacul Mosului. As dori ce ar vrea Mosul si ce poate, nu sa cer anumite lucruri sau obiecte, iar dupa aceea sa ramin cu ginduri amare.

Desi sint un copil bun la invatatura, parintii nu au cum sa-mi indeplineasca dorinta mea cea mai mare: un calculator. Cred ca aceasta dorinta nu se va implini niciodata.

Mos Craciun, cu ocazia Sarbatorilor de iarna, eu iti doresc din inima multa sanatate, fericire, multi ani pentru a implini dorintele copiilor. Si renilor de la sanie le doresc multa putere sa te duca pe dumneata si sacul cu daruri la copiii sarmani si neajutorati.

„La multi ani!“ din partea lui Dinut Mihaita-Ovidiu

Adresa mea este Craiovita Noua, str. Piersicului, bl. 43B, sc. II, ap. 4.

Cadouri pentru altii

Numele meu este Sercau Marian-Puiu, sint unul dintre cistigatorii unui abonament gratuit la Gazeta de Sud, sint abonat la ziarul dumneavoastra din anul 1997 si ma bucur pentru initiativa dumneavoastra de a ajuta familiile nevoiase prin intermediul lui Mos Craciun, acesta fiind si motivul pentru care va scriu aceasta scrisoare.

Cunosc o familie care are cu adevarat nevoie de „ajutorul“ lui Mos Craciun si care sper sa nu-i faca sa regrete si anul acesta cum ca Mos Craciun a „uitat“ sa treaca si pe la ei.

Numele familiei este Ghituleasa si locuiesc in comuna Bechet, judetul Dolj. Familia mea este formata din sapte membri: bunica este nevazatoare si nu se poate deplasa, mama este paralizata de partea dreapta si nu se poate deplasa decit cu insotitor, baiatul cel mare, de 19 ani, este la Facultatea de Istorie, Cecilia are 18 ani si anul acesta a intrat, la asistenti medicali, dar a fost nevoita sa abandoneze in favoarea fratelui ei din cauza lipsei banilor, acum fiind acasa si asteapta ca anul viitor sa incerce din nou, Doina este in clasa a X-a la Liceul Teoretic Bechet, Alexandra a picat anul acesta la examenul de capacitate, Florin este in clasa a V-a tot la Liceul Teoretic Bechet. Voi incepe sa va scriu despre fiecare copil pentru a intelege greutatile prin care trec si dorinta lor de a nu se lasa invinsi.

Florin are 12 ani si vrea ca anul acesta Mos Craciun sa nu-l „uite“ ca in toti ceilalti ani si isi doreste o masinuta cu telecomanda.

Alexandra va implini 15 ani pe 25 decembrie, sperind astfel ca Mosul nu o va uita chiar in ziua ei de nastere si totodata ziua Mosului si isi doreste o pereche de ghete, o pereche de blugi si un pulover si promite sa ia examenul si sa mearga si ea la liceu.

Doina are 16 ani si se descurca destul de bine si spera sa ajunga pe urmele fratilor ei mai mari, la un invatamint superior, doreste ca Mosul sa-i aduca o geaca.

Cecilia, a luat anul acesta examenul de bacalaureat, a dat la Colegiul de Asistenti Medicali, a reusit, dar nu a putut continua din cauza lipsei banilor, ea dorind ca Mosul sa-i aduca o carte de chimie anorganica (pentru a continua sa invete pentru anul viitor) si o rochie de seara, pentru noaptea de Revelion.

Catalin a invatat anul acesta aproape tot timpul (multi dintre cei care treceau pe drum il considerau nebun, pentru ca invata atit de mult) si a reusit sa intre la Facultatea de Istorie cu nota 9,90. Stiu ca-si doreste tare mult o geaca si o pereche de ghete.

Am scris toate acestea in detaliu pentru a putea sa vedeti si dumneavoastra problemele cu care se confrunta aceasta familie si ce dorinta au copiii pentru a uita de toate greutatile si de a lupta pentru ceea ce nimeni nu le ofera: o viata mai buna.

Va doresc ca Dumnezeu sa va lumineze drumurile si mintile si sa „ajutati“ aceste familii, care spera la o viata mai buna si pace in lume. Cu speranta ca aceasta scrisoare a lasat un gol in sufletele dumneavoastra, eu va urez: Sarbatori fericite,

„La multi ani!“ si cit mai multe numere scrise.

Dumnezeu sa va ajute!

Acelasi Sercau Marian-Puiu, cititorul fidel!

Voi munci pentru a-mi lua un bradut

Ma numesc Denisa Ionica Capatina si iti spun ca am fost cit de cit cuminte, am invatat, am ajutat-o pe mami, am desenat, am invatat poezii. Rugam pe bunul Dumnezeu sa ne dea o viata mai buna, sa ne putem juca si sa traim in pace.

Eu, Denisa, si verisorul meu, Alin, coleg de clasa cu mine, te rugam, daca tu ai auzit si de noi, sa ne aduci din cadourile tale unul cit de mic. Noi vom munci sa putem lua un bradut in care sa punem darurile tale. Te asteptam cu cozonac facut de mama si cu caldura noastra iti vom spune poezii.

Mi-ar face placere ca Mosul sa primeasca mesajul meu si sa fie alaturi in fiecare an de mine si de verisorul meu, Alin.

Pe 21.12.2001 pregatim o serbare cu domnisoara invatatoare Elena Raduca, pe care au suparat-o mamicile si nu au ascultat-o. Pe 22.12.2001, ne pune vacanta.

Va doresc sarbatori fericite celor de la Gazeta de Sud!

Ionica Denisa Capatina, comuna Predesti – Dolj.

Un bradulet mic cit mine si un zimbet pe obrazul mamei

Abia asteptam sa-ti pot scrie iarasi. Eu sint Andrada Giorgiana Pistolea si acum sint mai mare cu un an – am 11 ani.

In preajma Sarbatorilor de iarna sint foarte bucuroasa pentru ca-ti pot scrie ce-mi doresc, iar tu, Mosule, ma faci cea mai fericita fetita.

Tu, Mosule, esti singura persoana careia ii pot cere ceva, chiar daca mi-e putin rusine sa cer.

Doar mamei (pentru ca pe ea o am) pot sa-i cer ceva, dar se intristeaza, se ascunde de mine si plinge mult. As vrea mult de tot sa nu mai fie mama trista, in noaptea cind vii la mine sa ninga mult (pentru ca stralucirea zapezii seamana cu stralucirea diamantelor din lume) si mi-as dori mult, mult un bradulet cit mine de inalt pentru ca niciodata nu am avut.

Pentru ca esti prietenul meu, as vrea sa-ti mai spun ca visez la lucruri pe care cred ca n-am sa le am niciodata, dar totusi am sa ti le spun. As vrea un televizor pentru ca acela la care ma uit e imprumutat si un calculator. Sint lucruri foarte scumpe, care fac parte din lumea viselor mele. Nu-i asa, Mos Craciun, ca nu sint rea daca visez? Visele ti le voi spune doar tie si vreau sa ramina secretul nostru.

Nu vreau sa te intristezi, Mosule, pentru visele mele, pentru ca eu nu sint chiar trista ca nu le am. Ma multumesc cu un mic semn ca nu m-ai uitat si ca vei trece si pe la mine. Iar prin veselia mea sint sigura ca vei intineri, Mosule, cu 100 de ani.

Te pupa cit pentru un an Andrada.

Nu invat asa de bine, dar cred in Mos Craciun

Ma numesc Cornel Matei, sint elev in clasa a V-a, la Scoala nr. 1 din comuna Pielesti, jud. Dolj, nu invat chiar asa bine, dar totusi cred in Mos Craciun.

Am gasit anuntul in ziar si as vrea sa ma conving ca existi cu adevarat. Niciodata nu am primit un cadou mai mare, ci doar dulciuri si astea de la tati de la serviciu. Noi sintem trei frati, eu fiind cel mai mic si bolnav de epilepsie (asa spun medicii, caci eu nu cred). Imi doresc foarte mult o bicicleta, o geaca si ce ai mai vrea dumneata, Mosule.

Te iubesc, Mos Craciun!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS