22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePui de strut „made in“ Maglavit

Pui de strut „made in“ Maglavit

De nici doua saptamini, in Maglavit a aparut o noua „minune“; o familie de ardeleni, stabiliti de citva timp in comuna, a revolutionat ideea de „mic intreprinzator local“ si s-a apucat sa infiinteze o crescatorie de …struti! Vecinii sotilor Wilhelm si Daniela Ghrundisch au privit cu stupefactie la mogildetele care zburdau prin tarc, mai mari decit orice alta pasare care a trait vreodata pe plaiurile Maglavitului. Si, dupa ce s-au crucit, ca orice crestin care se respecta si stie ca multe sint fiintele pe care le-a lasat Domnul pe pamint, au inceput sa ii descoasa pe oameni: cum? de ce? de unde? cu ce beneficii…

Daniela povesteste cu modestie despre planurile lor si despre aventura, incredibila pentru unii, de a incepe o noua viata si a lua totul de la capat, intr-un sat, departe de rude, prieteni sau cunostinte. Cind au aflat despre afacerea cu strutii, dificila dar profitabila, tot profitul din afacerea cu brutaria din sat si toate economiile au fost investite in amenajarea strutariei. In tarcul amenajat a aparut curind o familie de struti (un mascul si doua femele) si vreo opt pui; curiosi, afectuosi, gelosi si atrasi de tot ce luceste. Micii intreprinzatori nu s-au aruncat orbeste in afacere; au facut rost de documentatie, au citit despre cresterea strutilor si pastreaza permanent legatura cu „mentorul“ lor, un oradean de care si-au legat toate sperantele.

Cit profit vor scoate din comertul cu carne, piele, pene si oua de strut, sotii Ghrundisch nu stiu inca; ei spera doar ca vor reusi sa construiasca o viata mai buna si un viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS