9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii din Gorj ameninta cu greva

Profesorii din Gorj ameninta cu greva

Majorarea salariala prevazuta in proiectul de buget pentru 2002 nu este pe placul celor 7.000 de cadre didactice din Gorj. Ele afirma ca pentru acest sector de activitate s-a prevazut o crestere cu aproximativ 8%, suma considerata foarte mica. Incepind din luna ianuarie, cei aproximativ 70.000 de elevi din Gorj ar putea beneficia de o vacanta prelungita.

Vasile Mija, liderul Uniunii Judetene a Sindicatelor Libere din Invatamint, sustine ca grila de salarizare prevazuta pentru cadrele didactice nu tine cont de indicele de inflatie. Pe de alta parte, majoritatea acestora ar fi dorit declansarea unor masuri de protest in zilele urmatoare. „Acest lucru nu se poate face in prezent pentru ca s-ar incalca prevederile in vigoare. Daca situatia existenta va persista, cu siguranta ne vom gindi la masuri revendicative in luna ianuarie. Luam in calcul chiar si aminarea inceperii trimestrului II daca nu vom primi mai multi bani. Practic, cresterea salariala este de aproximativ 150.000 de lei, in functie de vechime si grade“, a adaugat liderul sindicalistilor gorjeni.

O situatie delicata s-a inregistrat in comuna Telesti, unde cele 13 cadre didactice de acolo a afirmat ca nu si-au primit lichidarea pe luna noiembrie. Profesorii amenintau chiar cu refuzul de a intra la ore. Primarul comunei, Constantin Draghici, spune ca este vorba de o intirziere de doua-trei zile in acordarea drepturilor salariale ale profesorilor: „Banii se vor lua azi sau miine. Sumele vor intra in Trezorerie. Eu nu cred ca dascalii nu au din ce trai, cind ei cistiga milioane de lei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS