20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Articolul cu acel titlu jenant pentru intreaga speta a cadrelor didactice...“

„Articolul cu acel titlu jenant pentru intreaga speta a cadrelor didactice…“

In Gazeta de Sud a aparut un material intitulat „Profesori de… milioane de lei“ in legatura cu salariile profesorilor din comuna Morunglav, judetul Olt. In articolul respectiv aparea opinia primarului Nicolae Barbu, care considera ca sporurile primite umfla prea mult remuneratiile cadrelor didactice si nu justifica, cel putin pe plan local, grevele sau nemultumirile. Considerindu-se lezat in onoarea sa de director nou si de profesor vechi, Constantin Nicolae – Opritescu ne-a trimis la redactie un material intitulat „O localitate care are profesori de milioane si-ar dori si un primar de milioane“, in care doreste sa precizeze „citeva aspecte pentru inlaturarea suspansului si dezinformarii realizate prin exprimarea opiniei autorizate a dl primar“. In cele doua file batute (cu greseli!) la masina, conducerea Scolii generale din Morunglav isi reface reputatia „uzurpata“ de primar. Spicuim din materialul prezentat, cu precizarile de rigoare:

• Scoala Morunglav are o activitate centenara, dotare remarcabila si resurse umane, cu pregatire si vechime. Nerelevant, in conditiile in care nici primarul, nici GdS nu au avut nimic de reprosat scolii;

• „Pentru a convinge, in articolul cu acel titlu jenant pentru intreaga speta a cadrelor didactice, dl primar repeta unele sporuri…“ Nu credem ca intreaga speta a cadrelor didactice s-a simtit ofensata de epitetul „…de milioane“, deoarece conotatia poate fi si pozitiva. Probabil ca dl. director Constantin Nicolae – Opritescu nu preda limba romana pentru a fi in tema cu termenul „om de milioane“. Iar faptul ca justetea revendicarilor cadrelor didactice a fost discutata in parlament nu tine de tupeul celor care iau milioane bune nefacind nimic, la adapost de termenul de …„jenant“.

• „Consideram ca dl. primar nu poate fi o autoritate competenta sa evalueze (!) activitatea profesorilor, fie ei si de milioane…“ Dupa cum ne informati inca din primele rinduri, primarul si-a exprimat opinia autorizat, asa ca referitor la competenta… lasati sa lamureasca situatia cele 50 sau 60 de procente ale promovabilitatii elevilor la examenul de capacitate. Cit despre aprecierea competenta, realizata de cei peste 160 de invatatori care au tinut in Morunglav cercul pedagogic cu tema „Alternative pentru consilierea si organizarea activitatii in timpul liber al elevilor“, lamuriti-ne, intr-un material viitor, ce au invatatorii cu examenul de capacitate si timpul liber al elevilor cu munca profesorilor?

• Evident, dupa cum intuiti, rabufnirea primarului avea legatura cu faptul ca salarizarea profesorilor tine acum de bugetul local.

• Ce nu ati inteles dumneavoastra va mai explicam o data: desi unii profesori din mediul rural au salarii de peste sapte milioane de lei (mai mari decit ale unui primar sau tinar profesor universitar), in loc sa isi vada de datoria lor, se mai apuca si de facut greva. Adica… lasati supararea pe seama altora si vedeti-va de indatoriri, ca drepturi aveti!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS