14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-au ispravit medicamentele gratuite si compensate

S-au ispravit medicamentele gratuite si compensate

Din cele 90 de farmacii craiovene, jumatate au atins plafonul anual stabilit de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru acordarea medicamentelor gratuite si compensate.

Aceasta inseamna ca ele nu mai primesc de la CAS Dolj contravaloarea medicamentelor gratuite vindute in aceasta luna, in cazul in care CNAS nu suplimenteaza fondurile alocate acestor servicii medicale. Presedintele Colegiului Farmacistilor Dolj, Mona Calin, a spus: „Farmacistii vor hotari saptamina viitoare daca vor mai elibera sau nu medicamente compensate. Deocamdata, au cerut Colegiului sa faca o adresa oficiala catre CAS, prin care sa ceara incheierea unui act aditional, care sa le permita comercializarea medicamentelor decontate de Casa“. Presedinta CAS Dolj, Elena Dumitrascu, precizeaza ca o decizie privind suplimentarea fondurilor nu poate fi luata decit de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Pe linga cele aproximativ 40 de farmacii care ar putea sista eliberarea medicamentelor compensarte si gratuite, alte opt farmacii craiovene nu mai pot acorda aceste facilitati deoarece CAS Dolj le-a reziliat contractele, in ultimele luni, din cauza incalcarii unor clauze contractuale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS