12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste comercializat fara documente de certificare a calitatii

Peste comercializat fara documente de certificare a calitatii

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au verificat, zilele trecute mai multe magazine unde se comercializeaza peste si produse piscicole. Au fost controlate SC TUFILAR COM SRL, STRATICOM SRL, persoana independenta – Placintaru Antonela, din Gura Vaii, unde s-au constatat abateri privind documentele de certificare a calitatii si abateri de identificare-informare a consumatorilor.

Unitatile comerciale controlate au fost sanctionate contraventional, cu trei milioane de lei. In urma reclamatiilor primite de la consumatori, inspectorii OJPC au verificat si o patiserie a societatii CICERO SA Turnu Severin. „Sala de servire si peretii prezentau pete, fisuri, fetele de masa erau uzate, iar produsele aveau abateri de informare-etichetare si nu existau documente de certificare a calitatii. In acest caz, s-a aplicat o sanctiune contraventionala de un milion de lei si s-a dispus oprirea temporara a comercializarii produselor cu abateri de informare-etichetare“, a spus Alin Nistoran, directorul OJPC Mehedinti.

Tot in urma reclamatiilor primite, inspectorii de la protectia consumatorului au verificat si societatea comerciala CESTI PROD SRL, unde au gasit produse zaharoase si alcoolice, cu abateri de informare-etichetare si fara documente de certificare a calitatii. Produsele respective au fost retrase temporar de la comercializare si a fost aplicata o amenda in valoare de un milion de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS