13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Diverse

Primari instruiti

Toti primarii din Dolj participa la instruirea legata de aplicarea Legii 416/2001, conform careia, de la 1 ianuarie 2002, se vor acorda ajutoarele sociale. Aceasta actiune este organizata de Prefectura Dolj. Dupa prima parte a instruirii, majoritatea celor prezenti in sala au priceput ca la mijlocul iernii toti saracii acestei tari vor ramine, din cauza prevederilor legale, fara nici un fel de sprijin.

(M.D.)

Singurul furnizor de apa potabila – in proprietatea primariei

Consiliul Local Drobeta Turnu Severin si-a dat avizul pentru trecerea pachetului majoritar de actiuni al singurului furnizor de apa potabila – SC SECOM SA – in proprietatea privata a municipalitatii. Avizul a fost dat in baza Legii 326/2001, art. 21, care prevede infiintarea serviciilor publice de gospodarire comunala. Executivul primariei va avea astfel ocazia sa mai si controleze elanul primitiv al celor de la SECOM, deveniti, in ultima vreme, specialisti in lasarea severinenilor pe … sec!

(I.L.)

Firmele SELGROS si CARREFOUR vin la Craiova

Doua mari concerne straine vor investi in Craiova. Firma SELGROS din Germania va construi un Moll in zona DAEWOO, iar firma CARREFOUR, din Franta, va deschide un complex in zona aeroportului. Vasile Bulucea, primarul Craiovei, spune ca firma germana a cumparat deja 40.000 de metri patrati pentru construirea complexului Moll: „Pentru construirea complexului Moll, firma SELGROS a achizitionat terenul de la persoane fizice. Cu cei de la CARREFOUR am avut o discutie preliminara si vom incepe tratativele saptamina viitoare. Acestia vor sa construiasca un complex in zona aeroportului, in vecinatatea complexului METRO“.

(C.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS