14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateActivitatea a sase agenti economici a fost suspendata de SANEPID Olt

Activitatea a sase agenti economici a fost suspendata de SANEPID Olt

In urma controalelor efectuate in ultimele doua saptamini ale lunii noiembrie, Inspectia Sanitara de Stat (fostul SANEPID) Olt a suspendat temporar activitatea a sase agenti economici care au incalcat grav legislatia igienico-sanitara in vigoare. Cei sase intreprinzatori sanctionati sint insa doar o parte din totalul de 47, la citi au fost depistate deficiente de la legislatia mentionata.

Inspectorii sanitari au aplicat in total 27 de amenzi in valoare de 44,5 milioane de lei, emitind totodata si 27 de avertismente care au fost insotite de termene ferme de remediere a neregulilor constatate in momentul controalelor.

Cele sase decizii de suspendare temporara a activitatii au fost aplicate la patru unitati de alimentatie publica si la doua unitati de patiserie si cofetarie. Neregulile depistate au constat in: spatii de productie neigienizate, lipsa apei calde curente, defectiuni grave la sistemul de canalizare, lipsa spatiului de depozitare a materiei prime, grupuri sanitare amplasate necorespunzator.

Inspectorii sanitari olteni au mai retras de la comercializare si o serie de alimente: zece kilograme de produse de patiserie si fast-food si 12 kilograme de produse preparate din carne. Inspectia Sanitara de Stat Olt a efectuat aceste controale in colaborare cu administratiile publice locale din judet, Directia Sanitar-Veterinara si Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS