10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai-marii CAS Dolj au salvat farmaciile

Mai-marii CAS Dolj au salvat farmaciile

Un nou scandal era sa zguduie din temelii Casa Asigurarilor de Sanatate (CAS) Dolj, numai ca „blazonul“ institutiei a fost salvat de membrii adunarii generale. Acestia s-au intilnit pentru a analiza situatia creata in derularea contractelor cu prestatorii de servicii farmaceutice.

Dupa cum a spus Marin Nicoli, vicepresedinte al Consiliului de Administratie, in urma controalelor efectuate de CAS, multe farmacii cu mari debite aveau nereguli crase in contabilitate: „Multi farmacisti cu datorii catre noi au fost prinsi furind“. Totusi, Consiliul de Administratie a considerat ca este necesara eliminarea tensiunii existente intre CAS Dolj si diverse farmacii.

De asemenea, s-a luat hotarirea de a fi mandatat executivul Casei sa concilieze prin document scris orice divergenta nascuta din executarea contractelor bilaterale. „Pentru recuperarea banilor, conducerea CAS recursese la o masura extrem de dura, chiar abuziva: se anulase finantarea respectivelor farmacii. Acest lucru nu facea decit sa ajungem si noi in situatia altor judete, unde nu se mai elibereaza retete gratuite sau compensate, fiind afectati contribuabilii“, a spus Marin Nicoli. In consecinta, AGA a dispus ca, in situatia debitorilor, subventia sa fie redusa cu maximum 30%, iar sumele sa se recupereze treptat, in decurs de un an, asta si pentru a nu duce in stare de faliment multe farmacii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS