5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFolositi numai taxiurile care au pe parbriz autocolantul rosu!

Folositi numai taxiurile care au pe parbriz autocolantul rosu!

Rindurile celor care au avut parte de lucruri neplacute dupa ce au urcat intr-un taxi se ingroasa cu fiecare zi care trece. Pentru a fi evitate aceste situatii, Primaria Craiova le recomanda cetatenilor sa nu se urce decit in taxiurile care au lipite pe parbriz autocolantele de culoare rosie. „Aceste autocolante au fost eliberate de primarie numai celor care detin ambele licente de taximetrie, pentru masina si pentru sofer. Prezenta autocolantului atesta clientului ca masina este in regula si va fi transportat in siguranta“, a spus Mirela Stanescu, inspector de specialitate in cadrul primariei.

Autocolantul prezinta garantie insa numai pentru clienti, nu si pentru angajatii primariei care efectueaza controale. „Pentru noi nu inseamna mare lucru, pentru ca autocolantul este eliberat proprietarului masinii. Dar cum pe o masina pot sa fie doi sau mai multi soferi, se poate ca numai unul dintre ei sa aiba licenta“, a spus Mirela Stanescu.

Intrebati care este tariful practicat!

Autocolantul nu presupune insa ca taximetristul respectiv practica un tarif acceptabil. Daca masina nu apartine uneia dintre firmele la care craiovenii stiu ca pot apela fara a ramine cu portofelul gol, este indicat ca potentialul client sa intrebe mai intii care este tariful pentru a nu avea surprize neplacute la sfirsitul cursei.

Mirela Stanescu a mai precizat: „In prezent au mai ramas numai 60 de autocolante neatribuite. De asemenea, trebuie sa amintesc celor care practica activitatea de taxi ca pe 31 decembrie expira licentele actuale din cauza indexarii taxelor si a amenzilor cu 30,8%. Am inceput deja sa primim dosarele pentru eliberarea licentelor de anul viitor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS