7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate12 asociatii din Turnu Severin au ramas fara agent termic

12 asociatii din Turnu Severin au ramas fara agent termic

12 asociatii de locatari-proprietari din Drobeta Turnu Severin au ramas de marti fara apa calda si caldura. Acestea, desi incheiasera, anterior, un protocol cu RA LOTUS, prin care se obligau sa plateasca datoriile catre furnizorul de agent termic, cel putin pina la nivelul lunii decembrie 2000, nu au reusit sa vireze sumele pentru serviciile prestate. In aceste conditii, RA LOTUS a intrerupt furnizarea agentului termic la Asociatiile 62-Crisan, 88, 96-partial , Dacia, 97-partial, 34 A, 11, 48, 49-partial, 22-partial, 39, ABC.

Proteste la Asociatia nr. 11

Locatarii Asociatiei nr.11 nu au fost de acord cu masura intreruperii furnizarii de apa calda si caldura, motivind ca datoriile au fost in mare parte achitate. „Avem datoriile la zi. Ce facem, platim energia termica si bagam radiatorul in priza, sa platim curentul cine stie cit? Ce sa mai platim dintr-o pensie de 1.200.000 de lei, ca abia ne ajung banii pentru citeva zile? Sa mearga la familiile care nu au platit si sa intrerupa caldura acolo, nu la cei care au datoriile la zi“, a spus Toader Apreotesei, locatar al Asociatiei nr. 11.

Alti locatari sint de parere ca vina apartine si administratorului de asociatie, care trebuia sa bata din usa in usa si sa stringa bani pe intretinere. „Administratorul trebuie sa plece si sa stringa banii, nu doar sa ia indemnizatia. Niciodata nu s-a facut o sedinta de bloc. Da oamenii in judecata si atit. Sint oameni care nu au din ce sa plateasca si care nu au ce sa dea de mincare la copii“, a spus Petria Negoitescu.

In ciuda protestelor locatarilor, regia a debransat Asociatia nr. 11 de la alimentarea cu energie termica. In prezent, sumele restante pe care RA LOTUS Drobeta Turnu Severin le are de primit, atit de la populatie, cit si de la agentii economici, sint de ordinul sutelor de miliarde de lei. Reprezentantii regiei au declarat ca masura de debransare de la reteaua termica a asociatiilor cu datorii foarte mari va continua si in perioada urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS