14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaba Didu se roaga sa-i curme Dumnezeu zilele

Baba Didu se roaga sa-i curme Dumnezeu zilele

Baba Didu, din Morunglav, are 90 de ani, dar zice ca nu i-ar mai trebui nici o zi in plus cu o asa soarta. E bolnava si nu stie ce are pentru ca n-a fost de mult la doctor. De medicamente nici vorba… De citiva ani, ochii batrinei nu mai pot zari decit umbrele in lumina si din cauza asta a si cazut de citeva ori. O dor tare picioarele si abia si le mai tiraste, iar de cind s-a lasat frigul nici nu s-a mai dat jos din pat. „M-a uitat Dumnezeu aci si nu mai vine sa ma ia. De m-ar lua moartea o data sa scap de toate“, spune cu lacrimi in ochi baba Didu.

Batrina a avut doi baieti si o fata, dar toti au murit de mici. Acum, fie ca nu o mai ajuta memoria, fie ca nu vrea sa-si mai aduca aminte de loviturile sortii, dar cind o intrebi de copii, batrina tace si lasa capul in jos ingindurata. Un nepot, nea Nita, vine aproape in fiecare zi sa-i faca focul si sa-i aduca de-ale gurii. Are si el familia lui si trebuie sa tina o gospodarie, asa ca uneori se intimpla ca batrina sa stea toata ziua in frig, pina cind acesta isi face timp sa ajunga si la ea.

Dupa o viata de munca, babei Didu i-a ramas acum doar o pensie de CAP de 100.000 de lei si o casuta de citiva metri patrati, impartita intr-o camaruta si o bucatarioara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS