15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele gorjene nerentabile vor fi desfiintate

Spitalele gorjene nerentabile vor fi desfiintate

Premierul, reprezentantii Ministerului Sanatatii si prefectii vor avea la Snagov miercuri, 5 decembrie, o reuniune unde se va discuta pe tema reformei in sistemul de sanatate. Tot atunci, se va hotari soarta mai multor spitale din tara care s-au dovedit a fi nerentabile, inregistrind pierderi care, spun autoritatile, nu mai pot fi suportate de stat.

O data cu desfiintarea acestor unitati, va creste si numarul somerilor. Criteriile de disponibilizare a personalului sanitar din institutiile care vor urma sa fie inchise vor fi stabilite de catre guvern, printr-un act normativ. Pe lista neagra apar pentru inceput si doua spitale gorjene. Prefectul Toni Grebla este de parere ca in judetul Gorj exista spitale unde sint putini medici, putini pacienti, si care sint construite pentru a acoperi un numar foarte mare de solicitari: „Acestea trebuie desfiintate, pentru ca inregistreaza pierderi. La Rovinari, spre exemplu, spitalul este o cladire mare, cu medici si bolnavi putini. Majoritatea locuitorilor prefera sa se interneze la Spitalul din Tirgu Jiu si asa se intimpla in majoritatea localitatilor din teritoriu. Se cheltuiesc multi bani inutil pentru incalzire si iluminare, intr-un spital aproape gol. Aici este necesara o redimensionare.

O aripa a cladirii care este practic nefolosita ar putea fi transformata intr-un camin de batrini sau intr-o alta institutie care sa deserveasca cetatenii cu adevarat. Pot fi lasate sectiile de urgenta care sa fie dotate la un standard corespunzator. La Ticleni, situatia este asemanatoare cu cea de la Rovinari“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS