19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsiguratii au reducere la cabinetele medicilor specialisti

Asiguratii au reducere la cabinetele medicilor specialisti

Asiguratii la CAS pot fi consultati de catre un medic specialist sau pot sa-si faca analizele fara sa plateasca integral valoarea serviciilor medicale. Pentru aceasta trebuie sa apeleze la unul din cele zece ambulatorii de spital si 73 – private care au incheiat contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Dolj. Reducerea de pret se acorda in cazul in care asiguratii au bilet de trimitere de la medicul de familie. Sint acceptate, de asemenea, biletele de trimitere de la medici de alta specialitate decit cea pentru care este solicitat consultul special.

Elevii si studentii se pot prezenta la specialist cu o trimitere de la medicii din cabinetele scolare sau studentesti. Nu este nevoie de bilet de trimitere in cazul urgentelor sau a tratamentului prespitalicesc, recomandat de medicul specialist, si a tratamentului postcura, daca acest lucru este mentionat in biletul de externare.

In cazul in care consultul medical se face in alt judet decit in cel unde este platit CAS, pe biletul de trimitere trebuie trecuta viza Casei de Asigurari din judetul in care a fost platita contributia. Nu sint acceptate biletele de trimitere eliberate de medicii de intreprindere. Pentru investigatiile paraclinice, biletul de trimitere trebuie sa fie in trei exemplare: unul ramine la medicul de familie, unul la unitatea unde se efectueaza investigatia, iar cel de-al treilea la asigurat.

Informatii privind unitatile care accepta reducerea de tarif pot fi obtinute de la sediul CAS Dolj si de la numarul de telefon 155.300, int.132, precum si de la medicii de familie care au lista acestor unitati cu adresele si numerele de telefon.

CAS Dolj nu mai vrea sa dea bani pentru intretinerea batrinilor saraci

Unele Centre de Sanatate din comunele doljene ar putea fi transformate in Centre Comunitare. La propunerea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, cinci astfel de unitati (precum cele din Amarasti si Sadova, care sint sectii externe ale Spitalului nr. 2 din Craiova si Spitalului Judetean), fara personalitate juridica, vor fi trecute din subordinea Ministerului Sanatatii in subordinea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si vor fi finantate de la bugetul asigurarilor sociale. Directorul CAS Dolj, Elena Dumitrascu, a spus ca in prezent in aceste centre nu se acorda asistenta medicala, ci ocrotire unor batrini care nu au conditii de trai. Nu exista medici specialisti, ci doar medici de medicina generala, iar cazurile serioase sint trimise la spitalele din Craiova cu ambulantele aflate in subordinea tuturor acestor Centre.

De asemenea, CAS Dolj a propus ca alte doua Centre de Sanatate, cele de la Bechet si Dabuleni, care dispun de personalitate juridica, sa fie unificate. Elena Dumitrascu a mai spus ca prin aceasta reorganizare, personalul si, implicit, cheltuielile s-ar reduce, dar calitatea serviciilor medicale ar creste, deoarece ar exista pentru toate sectiile medici specialisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS