12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAngajatii Cantinei saracilor din Tirgu Jiu - injurati de clientii romi

Angajatii Cantinei saracilor din Tirgu Jiu – injurati de clientii romi

Cantina de ajutor social din Tirgu Jiu asigura masa pentru aproximativ 250 de persoane. 90% din cei care beneficiaza de hrana oferita aici, sint romi. Salariatii cantinei au de infruntat nemultumirile tigancilor, care considera ca mincarea pe care o primesc nu este suficienta pentru numeroasa lor familie.

Majoritatea sint cele care au lucrat ca maturatoare, dar care au fost date afara: „Traim foarte greu. Am lucrat ca maturatoare, iar dupa aia ne-au dat in somaj. Cu 150.000 de lei ajutor social nu putem trai. Nici mincarea de la cantina nu ne ajunge pentru ca sintem familii mari“. In schimb, administratoarea Cantinei de ajutor social, Lizica Pirvu, spune ca femeile au pretentia de a-si hrani toata familia, desi portia de mincare este oferita doar pentru copiii lor: „Nu avem cum sa le dam mincare in plus fata de ceilalti pentru ca incalcam regulile.

Daca au numai doi copii vor lua mincare pentru ei, nu si pentru cumnata, sora sau varul lor… Nu ar trebui sa manince din portia copiilor. Ne mai si injura citeodata… Acestea sint probleme obisnuite. In schimb, sintem multumiti atunci cind le oferim mincare orfanilor, oamenilor batrini, celor cu adevarat saraci. Cantina este bine aprovizionata si asa a fost intotdeauna“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS