19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedintele Bush sustine recurgerea la tribunale militare

Presedintele Bush sustine recurgerea la tribunale militare

Presedintele american, George W. Bush, a sustinut recurgerea la tribunale militare pentru judecarea cetatenilor straini acuzati de terorism si a respins orice risc ca aceasta decizie sa aiba repercusiuni asupra Statelor Unite.

„Nu sint ingrijorat. Am luat decizia corecta“, a declarat Bush, care a fost intrebat daca exista riscul ca anumite tari aliate, cum ar fi Spania, sa refuze sa extradeze in Statele Unite persoanele suspectate de terorism, din cauza existentei pedepsei cu moartea. Potrivit cotidianului spaniol El Pais, magistratii spanioli au anuntat autoritatile americane ca opt membri ai retelei islamiste Al-Qaida, arestati in Spania, saptamina trecuta, nu vor putea fi extradati in Statele Unite din cauza aplicarii pedepsei cu moartea si a folosirii tribunalelor militare. Bush, care se va intilni astazi, la Casa Alba, cu premierul spaniol Jose Maria Aznar, a declarat ca ii va explica acestuia motivele folosirii tribunalelor militare. „Un presedinte trebuie sa aiba posibilitatea de a recurge la tribunale militare in caz de razboi. Eu ii voi explica aceste lucruri prietenului meu, premierul guvernului spaniol“, a spus Bush.

Potrivit justitiei spaniole, conversatiile telefonice dintre Imad Eddine Barakat Yarbas, alias Abu Dahdah, presupusul lider al celulei Al-Qaida din Spania, si un oarecare Shakour par sa demonstreze ca aceasta celula spaniola a fost implicata in atentatele din 11 septembrie din Statele Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS