16.2 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii din Tirgu Jiu participa la proiecte internationale de educatie

Elevii din Tirgu Jiu participa la proiecte internationale de educatie

Inspectoratul Scolar Judetean Gorj a demarat in mai multe scoli din Tirgu Jiu, in cadrul Saptaminii „Comenius“, o serie de manifestari dedicate colaborarii internationale intre unitatile scolare. La festivitatea de deschidere care a avut loc la Muzeul Judetean „Alexandru Stefulescu“ au participat peste 100 de elevi de scoala primara, precum si oficialitati, intre care au fost: Cornelia Barbieru, inspector scolar general adjunct, precum si Marius Ionescu, director tehnic in cadrul Primariei Tirgu Jiu.

Participantii au vorbit despre proiectele pe care le desfasoara in colaborare cu institutii similare din strainatate, aducindu-se in discutie si problema infiintarii unui Consiliu Local al Copiilor din Tirgu Jiu. Fiecare scoala dintre cele invitate sa participe si-a prezentat programele pe care le desfasoara. Una dintre institutii este Scoala Generala „Sfintul Nicolae“, aici existind un program unic in judet pentru promovarea sanatatii.

La Scoala Generala „Catalin Haidau“ este in derulare programul „Compas“, care vizeaza problema integrarii elevilor romi. Si alte unitati de invatamint sint implicate in colaborari internationale. La Liceul „Constantin Brailoiu“, elevii participa la programe de media si arta, la Scoala nr.11 exista programul „Piaf“, pe probleme de mediu, iar la Scoala de la Bilta este in stadiul de proiect un program sustinut de institutii din Marea Britanie si Franta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS