12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu va lasati doboriti de oboseala!

Nu va lasati doboriti de oboseala!

Somn putin, stres, depresiuni autumnale, toate neplacerile cauzate de schimbarea anotimpului si de o viata agitata va dau o stare de rau, care va tintuieste la pat.

Oboseala, atunci cind nu este trecatoare si produsa de anumite cauze obiective (cum ar fi efortul fizic), se dovedeste un inamic al sanatatii, mai ales din cauza uzurii la care va este supus organismul. Mai ales in prag de iarna, in sezonul gripei, frigul, ziua tot mai scurta si programul normal de munca va pot induce o stare de rau fizic, o oboseala prelungita, cu multiple simptome, printre care: dureri musculare, dureri de git, de cap, insomnii, dificultati de concentrare si o stare proasta generala.

Unii farmacisti recomanda impotriva durerilor musculare si de git sau de cap aspirina, insa exista persoane alergice, iar in acest caz e bine sa luati un antidepresiv recomandat de medicul de familie. Vitaminele din complexul B, vitamina C sau multivitaminele sint, in general, eficace in cazul sindromului depresiv cronic. De asemenea, trebuie sa evitati substantele care va pot da o stare de agitatie, cum sint: cafeaua, ceaiul negru, energizantele.

O baie calda, o supa ca la mama acasa si o cura de fructe cu legume din belsug va vor revigora cu siguranta. Profitati de iarna si faceti plimbari lungi si dese! Totusi, cel mai sigur remediu ramine somnul.

Pentru a avea un somn odihnitor, trebuie ca temperatura camerei sa fie potrivita, lumina-slaba sau inexistenta, iar oxigenul-din belsug.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS