13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePietele gorjene au fost controlate

Pietele gorjene au fost controlate

Mai multe piete agroalimentare din judetul Gorj au fost controlate, in urma mai multor sesizari, de o echipa mixta a Directiei Generale pentru Agricultura si Alimentatie (DGAA), a Politiei Economice si a Garzii Financiare.

S-a avut in vedere modul in care se expun spre comercializare produsele in aceste spatii de desfacere. Controlul s-a axat pe verificarea unitatilor comerciale cu profil alimentar. Au fost vizate orasele Tirgu Jiu, Rovinari si Tirgu Carbunesti. S-au constatat nereguli la detinerea licentelor de fabricatie, precum si a actelor contabile.

S-a controlat si modul in care era depozitata carnea expusa spre vinzare. In Tirgu Jiu au fost verificati 22 de agenti economici care isi vindeau produsele in Piata Centrala a orasului. Nu s-au constatat deficiente mari din punct de vedere calitativ la produsele agroalimentare, dar cele mai mari nereguli au fost descoperite la intocmirea actelor contabile.

Majoritatea celor controlati nu detineau licente de fabricatie pentru marfa expusa spre comercializare. S-au aplicat amenzi in valoare de zece milioane de lei. Cele mai mari deficiente calitative s-au constatat in orasul Tirgu Carbunesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS