13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNu toti cei bolnavi pot fi internati

Nu toti cei bolnavi pot fi internati

„Duminica, 18. 11. 2001, mama mea, Ecaterina Lazar, din Farcas – Dolj, a fost dusa la urgenta Spitalului de neuropsihiatrie din Craiova. Dupa ce a consultat-o, dr. Catalina Anghel i-a facut foaie de internare. Luni dimineata, dr. Trasca a chemat pacienta la cabinetul sau si, fara sa o consulte,

i-a spus sa isi ia bagajele si sa plece acasa pentru ca nu mai sint paturi libere in spital.

Tot luni dimineata, dr. Maria Cernatescu a consultat-o la LSM si a stabilit ca sufera de psihoza depresiva cu interferente confuzionale si i-a recomandat imediat internarea. Dr. Trasca, cel care trebuia sa-i avizeze internarea, mi-a spus, tot fara sa o consulte, sa o iau de la urgenta spitalului sa o duc unde vreau si sa-i platesc supravegherea, pentru ca pe el nu-l intereseaza. Refuzul doctorului Trasca se bazeaza pe faptul ca nu am mai internat-o la el, deoarece in anii trecuti mama a fost pacienta lui“, ne scrie Dorinela Lupulescu, fiica Ecaterinei Lazar.

GdS: Doamna Dorinela Lupulescu, am discutat cu dr. Daniel Trasca, medic primar in cadrul Spitalului de neuropsihiatrie Craiova, si acesta ne-a spus ca mama dumneavoastra nu necesita internare: „Este o boala a batrinetii si in astfel de cazuri se recomanda tratament ambulatoriu. Eu nu contest boala, dar nu este nevoie de internare. Dar fiica nu vrea sa o ingrijeasca si de aceea o interneaza. I-am recomandat si Spitalul de la Leamna, dar refuza. Nu am ce sa-i fac. Daca o internam pe Ecaterina Lazar, care sufera de psihoza depresiva, pe cei care au cu adevarat probleme grave unde-i internam?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS