23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin cauza greselilor comise de functionari, unii cetateni isi pierd timpul, banii si chiar slujbele

Din cauza greselilor comise de functionari, unii cetateni isi pierd timpul, banii si chiar slujbele

Toata lumea stie ca nu poti sa primesti ceva, chiar daca ai dreptul, daca nu te adresezi organelor in drept cu o cerere scrisa. In comuna Valea Stanciului, se pare ca functionarii primariei au hotarit sa le dea pamint si celor care nu au cerut.

Asa s-a intimplat si cu Elena Boiangiu, decedata in 1997, care nici pe lumea cealalta nu visa ca va fi trecuta pe anexe cu drept de pamint de functionarii Primariei Valea Stanciului, conform unei legi aparute la trei ani de la decesul sau. In mod normal, atunci cind o ruda a Elenei Boiangiu a sesizat greseala, respectivii functionari, pe linga scuzele de rigoare, ar fi trebuit sa corecteze eroarea fara prea multa tevatura. Problema s-a complicat insa pina acolo incit Mirela Camelia Iancu, cea care a sesizat greseala, a fost la un pas de a-si pierde si rabdarea, si slujba.

Desi decedata, figura ca si cind ar fi fost vie

Elena Boiangiu a fost sora cu tatal Mirelei Iancu. Conform Legii 1/2000, cei doi frati ar fi trebuit sa mosteneasca impreuna inca cinci hectare de pamint. Cum Elena Boiangiu decedase inainte de aparitia legii, deci nu avea cum sa depuna cererea de reconstituire a dreptului de proprietate, reconstituirea trebuia facuta pe numele singurului mostenitor, tatal Mirelei Iancu. Primaria Valea Stanciului, cind a intocmit anexele pentru aprobarea lor la prefectura, a trecut-o si pe decedata. A urmat apoi calvarul Mirelei Iancu, care a telefonat si s-a deplasat la primaria din localitatea cu pricina de nenumarate ori. Dupa indelungi tergiversari pornite din inertia in care traieste functionarimea de la sate, s-au inaintat documentele pentru rectificarea greselii.

Primarul comunei Valea Stanciului, Alexandru Vlad, nu stie din ce cauza s-a comis greseala cu pricina, dar stie ca functionara care trebuia sa o remedieze a promis in fata Domniei sale ca isi va face… datoria.

Mirela Iancu se intreaba, pe buna dreptate, cine ii va plati nervii consumati, banii cheltuiti pe drumurile la Valea Stanciului si timpul pierdut din cauza prostiei unui functionar?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS