23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBurta de vita este aruncata pe jos si spalata cu furtunul

Burta de vita este aruncata pe jos si spalata cu furtunul

Sacrificari de animale fara documente si certificate sanitar-veterinare

La abatorul SC COLOSEUM din Craiova, chiar pe pavimentul slinos erau aruncate citeva burti de vita si de minzat, care erau spalate cu furtunul de catre o muncitoare incaltata in cizme de cauciuc. Practic, dupa ce erau bine tavalite pe jos, burtile erau aruncate intr-o chiuveta si spalate din nou, dupa care erau puse la scurs intr-o tava. Tot pe jos.

In tunul frigorific, lazile, tavile cu slanina si mate erau depozitate pe jos si nu pe rastel, asa cum ar fi fost normal. Nici o gura de canalizare nu avea clopot si nu existau substante dezinfectante si peste tot era multa mizerie.

Mai mult, SC COLOSEUM sacrifica animale fara documente de provenienta si fara certificate sanitar-veterinare. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au gasit o carcasa de vita si una de porc, care nu aveau acte in regula. „SC COLOSEUM, prestatorul de servicii, nu are voie sa sacrifice animale daca acestea nu au documente de provenienta si certificat sanitar-veterinar. Animalele pot fi bolnave si de aceea este nevoie de acte. Oamenii de acolo sint vinovati pentru ceea ce se intimpla la abator“, spune Aurelian Toma, inspector de specialitate in cadrul OJPC.

In tunul frigorific existau doua carcase, una de porc si una de vita, care nu aveau documentele necesare, si opt kilograme de organe de vita cu infestatie parazitara. Toate acestea apartineau SC DANTAV SRL.

Din registrul de evidenta reiese faptul ca SC COLOSEUM sacrifica frecvent animale aduse de SC DANTAV SRL fara documente de provenienta, aspect care contravine legii.

Inspectorii OJPC au dispus confiscarea si distrugerea ficatului de vita infestat si a burtilor, in total 15 kilograme de carne. SC COLOSEUM si SC DANTAV SRL risca amenzi de pina la 100 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS