19.4 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTalibanii renunta la capitulare in urma unui „vis profetic“

Talibanii renunta la capitulare in urma unui „vis profetic“


Ahmad Karzai, fratele unuia dintre liderii opozitiei afgane, a afirmat ca talibanii au renuntat la planul de retragere din Kandahar in urma unui vis profetic avut de mollahul Omar, afirma, in editia electronica de ieri The Independent. Relatari recente sugerau ca mollahul Omar a hotarit, in fata unei infringeri certe, sa predea Kandaharul.

Ahmad Karzai, fratele lui Hamid, cel care a purtat negocieri cu talibanii in vederea predarii orasului, a afirmat ca „mollahul Omar s-a razgindit, deoarece a avut un vis profetic, potrivit caruia el va ramine la putere“. „Am avut un vis care confirma ca eu voi ramine in functie atit cit voi trai“, ar fi spus mollahul Omar. Conform unor relatari preluate de presa, mollahul Omar acceptase ca talibanii sa se retraga in munti si sa predea controlul asupra Kandaharului mollahului Naqibullah si lui Haji Bashar, fosti comandanti mujahedini care au luptat impotriva invaziei sovietice.

In final insa, talibanii au afirmat ca inca detin controlul asupra orasului Kandahar. Orasul Kandahar, din sudul Afganistanului, este locul unde talibanii au iesit pentru prima oara la rampa si ultimul bastion de rezistenta al lor. Kandaharul si Kunduzul (din nordul tarii) sint singurele doua orase afgane aflate inca sub control taliban. Mollahul Omar, pe care talibanii il considera a fi liderul suprem al musulmanilor, pare sa se afle in continuare in Kandahar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS