22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePakistanul va cumpara arme din Romania

Pakistanul va cumpara arme din Romania

Pakistanul va cumpara arme din Romania, in baza unui memorandum semnat luni,de companii de armament din cele doua tari, au declarat surse oficiale de la Islamabad, citate de cotidianul pakistanez de limba engleza Dawn. Memorandumul de intelegere a fost semnat de conducerea Romarm si de cea a autoritatii nationale pakistaneze de profil.

Romania va cumpara de la pakistanezi obuze, in timp ce Islamabadul va importa din Romania mai multe tipuri de arme si munitie. „Nu este un contract propriu-zis, ci un acord de intentie. Pakistanul este o piata mare, iar noi trebuie sa vindem pentru a scoate din impas industria de armament”, a declarat ieri secretarul de stat in Ministerul Industriei si Resurselor, generalul in rezerva Decebal Ilina.

Ilina, responsabil cu probleme ale industriei de aparare, spune ca Romania si Pakistanul au mai avut schimburi comerciale de armament, insa de factura redusa, in special dupa 1989. Acordul s-a semnat luni la Bucuresti, fara sa fie dat publicitatii. Pakistanul s-a aflat sub embargo american la arme si alte produse, din cauza testelor nucleare pe care le-a efectuat in ultimii ani.

Imediat dupa 11 septembrie, Statele Unite au renuntat la aceste masuri, inclusiv la cea referitoare la armament, pe fondul sprijinului oferit de Islamabad in campania antiterorista. Dupa 1989, exporturile de armament facute de Romania s-au diminuat considerabil, cifra vinzarilor ajungind la citeva zeci de milioane de dolari pe an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS