22.6 C
Craiova
joi, 13 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBirocratia romaneasca ne urmareste si in Germania

Birocratia romaneasca ne urmareste si in Germania

Consulul Germaniei la Timisoara, Klaus Peter Marte, considera ca birocratia din Romania ii impiedica pe romani sa-si gaseasca de lucru singuri in strainatate. Diplomatul german a criticat sistemul prin care un roman, chiar daca isi gaseste de lucru in strainatate prin relatii proprii, este silit sa apeleze la Ministerul Muncii: „Daca un roman din Banat isi gaseste de lucru in Germania, este nevoit sa mearga la Bucuresti, la Ministerul Muncii, desi ar putea sa apeleze la Oficiul Teritorial de Munca“.

Klaus Peter a mai spus ca Germania sustine acordarea vizelor pentru romani, dar a precizat ca vizele sint doar turistice, persoanele care vor sa munceasca avind in continuare nevoie de viza de munca. In ceea ce priveste relatiile economice romano-germane, consulul a afirmat ca este adeptul economiei de piata si a apreciat ca privatizarea a ramas in urma in Romania.

El a declarat ca nu exista solutii pentru cresterea volumului investitiilor economice germane in tara noastra, dar in afara firmelor de lohn, care folosesc doar forta de munca si creeaza locuri de munca nesigure, orice afacere este buna. Klaus Peter a declarat ca nu se poate face o apreciere corecta a investitiilor germane in Romania, deoarece multe firme germane isi deschid filiale in Olanda pentru a scapa de impozite si investesc prin aceasta filiala. Consulul german a vizitat ieri orasul Drobeta Turnu Severin, unde s-a intilnit cu autoritatile locale si cu investitori germani din zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS