16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectia Agricola Olt acorda subventii si prime de sute de miliarde

Directia Agricola Olt acorda subventii si prime de sute de miliarde

Prin Directia Generala pentru Agricultura si Industrie Alimentara (DGAIA) Olt s-au derulat de la inceputul acestui an si pina in prezent subventii si prime de 299,4 miliarde de lei, iar prin Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor (MAAP), aproximativ opt miliarde de lei. 71 de miliarde de lei au fost decontate (in baza OUG 158/2000) pentru 2.000 de cereri depuse la DGAIA Olt in vederea acordarii compensatiei de 500 lei/kg de griu de panificatie din recolta anului trecut.

Pentru griul din acest an, suma decontata ca subventie in acest sens a fost de 37,6 miliarde de lei.

Deoarece decontarile la nivel de tara au depasit 1,5 milioane de tone de griu, incepind cu 4 aprilie anul acesta, potrivit precizarilor MAAP, nu s-au mai primit documentatii de plata a compensatiei. Au ramas neplatite 110 cereri, insumind aproape doua miliarde de lei.

Cu ocazia verificarilor efectuate pe teren in legatura cu documentatiile platite pina in prezent, s-a constatat ca au fost acordate sume „necuvenite“, de peste un miliard de lei. Inspectorii DGAIA Olt au procedat la actiuni de recuperare a acestor sume.

De asemenea, in conformitate cu prevederile OG 149/1999 privind decontarea compensatiei de 300 lei/kg de griu de panificatie din recolta anului 1999, in acest an s-au facut decontari de 108,4 milioane de lei. Nu in ultimul rind, prin DGAIA Olt s-au decontat in jur de 396 de milioane de lei reprezentind subventia acordata cu titlul „prime lapte“ conform OG nr. 29/2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS