9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Asupra armatei se exercita presiuni puternice“

„Asupra armatei se exercita presiuni puternice“

Ministrul apararii nationale, Ioan Mircea Pascu, a sustinut ieri ca asupra armatei se exercita „o serie intreaga de presiuni puternice din partea unora si altora“, fara sa precizeze natura acestor presiuni si nici pe cei care le fac.

Declaratia a fost facuta la finalul intilnirii pe care ministrul a avut-o cu grupul PSD din Senat. „As vrea sa fac o afirmatie cu toata responsabilitatea si sa atrag atentia celor care incearca sa profite de pe urma armatei, ca armata nu este un organism mort, inert, asupra caruia sa se poata repezi oricine pentru a se indestula“, a afirmat Pascu, refuzind sa ofere amanunte suplimentare.

O alta problema dezbatuta in cadrul intrevederii cu grupul PSD s-a referit la numarul mare de accidente de circulatie din ultima vreme in care au fost implicate cadre militare, ca victime sau ca autori ai acestora. Pascu a precizat ca va discuta aceasta chestiune si in cadrul Statului Major General pentru a identifica solutii.

In ceea ce priveste evaluarile privind Romania inaintea summit-ului NATO de la Praga, Pascu a declarat ca una dintre acestea va avea loc in decembrie, dupa care o alta „etapa importanta“ va fi reprezentanta de reuniunea statelor candidate de la Rejkiavik din primavara anului viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS