31.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Hai, vere, trage, daca ai curaj!“

„Hai, vere, trage, daca ai curaj!“

Un incident deosebit de violent, soldat cu focuri de arma trase de adjunctul sefului de post, a avut loc vineri seara, in jurul orei 19.00, in comuna doljeana Ostroveni. Plutonierul major Constantin Tanasoiu (cel care i-a identificat si prins pe cei doi criminali italieni, Carmelo Sabatini si Torcasso Pascual – dati in urmarire pentru un omor comis in Bucuresti) efectua o misiune de patrulare, insotit de padurarii Georgel Ghital si Iulian Coada. Constantin Tanasoiu a spus: „Desi era intuneric, am reusit totusi sa vedem doua carute in apropierea unei perdele de salcim. Ne-am apropiat si i-am somat. Cei doi aflati in carute n-au dat semne ca intentioneaza sa se supuna somatiei“. Constantin Tanasoiu si cei doi padurari s-au apropiat de carute si au incercat sa le opreasca, apucind hamurile cailor.

Tiganul din prima caruta a sarit la politist cu un topor, iar celalalt, cu o blana, l-a amenintat: „Da drumul la cai ca-ti luam capu’!“ Politistul l-a identificat pe cel care-l ameninta in persoana lui Laurentiu Danica si i-a spus sa se calmeze. In acel moment, tiganul din prima caruta la amenintat cu toporul, spunindu-i: „Pe mine nu ma cunosti ma, ca sint Minut?“. Vazind ca nu se intelege cu hotii care erau de o violenta rar intilnita, subofiterul a scos pistolul si a tras un foc de avertisment in sus, lucru care i-a intaritat si mai mult pe tiganii care au incercat inca o data sa fuga cu atelajele. „Hai, vere, trage, daca ai curaj! Ce, noi nu stim ca tii pistolul de pomana, ca n-ai voie sa tragi?“.

Constantin Tanasoiu a tras in pneurile rotilor din stinga ale primei carute. Tiganul Danica a incercat sa treaca pe linga prima caruta si sa fuga cu a sa. Politistul l-a impiedicat insa, impuscind doua roti de la a doua caruta, una de la primul atelaj. In total, acesta a folosit sase cartuse din… dotare.

Tiganii au vrut sa duca politia de nas

Alarmati de focurile de arma si de strigatele celor doi infractori, tiganii din Listeava au pornit in numar mare in ajutorul acestora. Realizind situatia, Constantin Tanasoiu a decis ca este mai bine sa le dea drumul si sa se retraga impreuna cu padurarii, lucru care s-a si intimplat.

Cercetarile au continuat a doua zi. La Postul de politie din Ostroveni au fost adusi Laurentiu Danica si tatal sau, care a intrat in sediul politiei fluturind printre degete o foarfeca si un cutit. Fiul sau continua sa se jure ca n-a facut nimic si ca avea in caruta doar citeva nuiele. In cele din urma, acesta a spus ca a fost la furat de crengi, dar nu cu Minut – Dan Dumitriu, ci cu un alt tigan, Gheorghe Craciun. Ivestigatiile au condus la ideea ca acela care strigase „Sint Minut!“ a facut-o pentru a induce in eroare echipa de patrulare. Tot pista falsa s-a dovedit a fi si numele lui Gheorghe Craciun.

Duminica s-a ajuns la concluzia ca tiganul care amenintase cu toporul era cu totul altul, a carei identitate nu o dezvaluim din ratiuni de siguranta pentru actiunea politiei. Acesta este disparut si dat in urmarire. Laurentiu Danica, de 32 de ani, a fost retinul si introdus in arestul IJP Dolj, de unde va fi prezentat Parchetului, sub acuzatia de ultraj contra bunelor moravuri si furt calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS