13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCantina de ajutor social Tirgu Jiu asigura hrana pentru 230 de sarmani

Cantina de ajutor social Tirgu Jiu asigura hrana pentru 230 de sarmani

Cantina de ajutor social are 230 de asistati. In prezent, suma repartizata pentru cele trei mese pe zi ale acestora este de 23.000 de lei.

Administratoarea Lizica Pirvu a spus ca institutia pe care o conduce ar avea nevoie de mai multe fonduri pentru a putea asigura hrana zilnica a saracilor: „Banii vin de la guvern si se distribuie bugetelor locale. Alocatia pentru hrana nu s-a modificat de un an. Noi am incercat sa ne descurcam cu acesti bani . Am cumparat alimente mai ieftine si asa am reusit sa facem provizii pentru iarna. Majoritatea asistatilor nu lucreaza, 190 dintre acestia fiind minori. Noi acordam trei mese zilnic din suma repartizata pentru fiecare zi. Nici unul dintre asistatii nostri nu are nici un fel de posibilitate materiala.

Majoritatea traiesc din sume de nimic. Criteriul pentru a veni la noi este sa nu cistige mai mult de 166.000 de lei lunar. Suma este foarte mica, dar sint persoane care indeplinesc aceasta conditie. Oricine vrea ne poate ajuta cu sume de bani sau alimente. Dorim sa facem o actiune festiva pentru asistatii nostri. Am deschis in acest sens un cont pentru sponsorizari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS