15.1 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrecerea la euro, o preocupare majora pentru managerii societatilor comerciale

Trecerea la euro, o preocupare majora pentru managerii societatilor comerciale

Exportatorii si importatorii romani au fost in ultima perioada contactati de partenerii de afaceri din strainatate pentru a rezolva problema derularii contractelor incheiate si exprimate in valute care vor disparea de pe piata. Datorita acestui fapt, dar si pentru a patrunde mai usor pe noile piete, managerii societatilor comerciale trebuie sa constientizeze avantajul concurential pe care l-ar avea prin adoptarea monedei unice, trecerea la euro inainte de 1 ianuarie 2002 devenind o necesitate de prim rang.

Este in interesul dumneavoastra sa adoptati moneda euro inca din perioada de tranzitie, urmind sa intimpinati mai putine dificultati logistice si de alta natura, sa beneficiati totodata de servicii bancare in euro, sa puteti, cu mai mare usurinta, sa va urmariti operatiile financiare si investitiile din zona euro datorate restringerii numarului devizelor implicate in tranzactie.

Pentru persoanele juridice, trecerea la euro trebuie pregatita cu grija si din timp, iar in calitate de manageri, aveti responsabilitati ce decurg din aceasta importanta provocare. Primul lucru care s-ar impune ar fi crearea de echipe pentru a studia impactul posibil al trecerii la euro in toate ramurile de activitate, asupra sistemelor informatice, politicii de preturi, a contabilitatii, distributiei si marketingului. In acest sens, conceperea unui plan de adaptare cu termene precise, precum si un buget detaliat, sint imperios necesare. Acest plan trebuie sa prevada, intre altele, nevoia de instruire a personalului si informarea clientelei si a furnizorilor.

Adoptarea euro va simplifica bilantul contabil si contabilitatea firmelor de export-import, oferindu-le o expresie monetara unica pentru toata activitatea depusa in zona euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS