10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLecuieste-ti partenerul de mania televizorului!

Lecuieste-ti partenerul de mania televizorului!

Este tinar, frumos, intreprinzator, destept, amuzant, inteligent si, mai ales, al tau! Omul visurilor care ti-a cucerit inima si ti-a lecuit teama de viata in doi. Numai ca, nu de foarte mult timp, viata voastra comuna a devenit mai mult decit monotona; nu e vorba de o alta „ea“, de alt „el“ sau de alte…incompatibilitati! Pur si simplu…nu mai aveti timp pentru voi sau, mai bine zis, el nu mai are timp pentru tine pentru ca ai un rival in fata caruia nu ai decit doua variante: fie recurgi la un compromis, un „menage a trois“ – tu, el si televizorul – fie tai raul din radacina, scoti stecherul din priza si iti scoti partenerul in lume inainte ca televizorul sa ii spele efectiv creierul si sa il transforme dintr-un om sclipitor intr-o leguma neginditoare. Simptomele sint clare si spun totul: dezinteres in cadere libera fata de tot ce nu are legatura cu ecranul, greutate corporala in crestere subita, privire apatica, scaderea capacitatilor intelectuale si o dominatie absoluta asupra telecomandei, obiect mai important decit supa zilnica sau prezenta dumneavoastra.

Daca nu ai nimic impotriva si esti ingaduitoare fata de slabiciunea lui, pe considerentul ca mai bine cu televizorul decit cu alta femeie, e semn ca microbul televiziunii te-a contaminat si pe tine si veti boli… in doi, iar singurele dumneavoastra dezacorduri se vor produce doar pe teme casnice de genul „azi e rindul meu sa aleg filmul“ si „cum ai putut uita sa cumperi programul TV sau baterii pentru telecomanda?“.

Dezintoxicarea obligatorie

Daca nu vrei sa renunti la placerile vietii in doi si sa il lasi prada „viciului TV“, trebuie sa nu te resemnezi cu situatia si sa lupti cu dependenta lui. Nu e usor, dar nici imposibil! Iar daca vointa ta este mai mare decit aversiunea pentru un „razboi casnic“, fie el subversiv sau pe fata, nu ai decit sa treci la …represalii! Nu reprosuri, lamentari sau santaj sentimental. Pur si simplu …actionati! Primul lucru asupra caruia trebuie sa insiste reeducarea partenerului vostru este constientizarea efectelor pe care le produce abuzul de emisiuni asupra organismului. Incepind cu devierile coloanei vertebrale si atenuarea pina la uniformizare a formelor cindva apetisante, combinate cu inexpresi-vitatea figurii, insomnii si tulburari gastro-intestinale, ca urmare a alimentatiei necorespunzatoare (gen rontait in fata televizorului). Plus obezitatea si alterarea calitatii vazului, diminuarea constanta a capacitatilor intelectuale si a originalitatii exprimarii. Cu alte cuvinte, partenerul vostru trebuie sa constientizeze ca se uriteste, se prosteste si se imbolnaveste daca prefera sa traiasca in si prin televizor decit in lumea reala. Daca nu este atent la ce ii spuneti, plasati-va in fata televizorului, iar daca protesteaza sau nu are de gind sa renunte nici macar la minutele de reclama pentru a incerca sa inteleaga ce ii spuneti, enervati-va si trageti stecherul din priza. Daca nu va puteti stapini nervii, puteti sa il aruncati pe geam (televizorul, evident!), dar nu va sfatuim, mai ales daca locuiti la etaj, iar sub fereastra se afla o strada circulata.

Eforturi minime pentru un cistig maxim

A doua etapa de dezintoxicare, dat fiind faptul ca va produce o depresiune nervoasa si reactii necontrolate in absenta „drogului“, prevede o concentrare sporita asupra timpului petrecut impreuna. Redescoperiti placerea plimbarilor prin parcuri, a serilor cu prietenii; puteti chiar stabili un program de culturalizare cu muzee si teatru (evitati totusi cinematograful, altminteri partenerul ar regreta serile cu filme si televizor). Daca puteti, luati-va un concediu la o cabana de munte cu aer curat, sport in natura si foc in camin. Aveti grija si de fizicul neglijat al partenerului si intocmiti un program de exercitii care sa ii redea pofta de viata si increderea in sine. Si nu uitati de placerile gastronomice; un meniu deosebit si delicios nu poate decit sa va ajute sa ii recistigati interesul, si pentru viata in general, si pentru dumneavoastra in special. Ultima incercare, dupa citeva saptamini de dezintoxicare, este reintilnirea fata in fata cu… inamicul! Ajuta-ti partenerul sa faca din televizor o companie placuta (si, evident, sporadica!) si nu un stapin acaparator si tiran. Apeleaza la inregistrarile video, la ghidurile TV complete si nu uita ca momentele cele mai placute din viata unui cuplu sint cele cind televizorul ramine…stins!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS