19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru copii supravietuiesc datorita milei comunitatii

Patru copii supravietuiesc datorita milei comunitatii

In Tirgu Carbunesti, fratii Patrulescu au deja o faima trista. Fara tata, crescuti cu greu de o mama bolnava de cancer, care a preferat sa ramina acasa pentru a-si ingriji copiii, desi ar fi trebuit sa stea internata in spital, traind de pe o zi pe alta, cei patru frati au avut parte de o copilarie trista si de o adolescenta lipsita de sperante. In urma cu trei zile, soarta le-a dat o lovitura mult prea grea: mama lor nu a mai putut sa lupte cu boala si i-a parasit pentru totdeauna. Cresterea celor doua fetite si a fratiorului care este handicapat a ramas in grija lui Dumitru, cel mai mare dintre frati, care are 20 de ani.

Fratii Patrulescu si-au ingropat luni mama. Nicolita a plecat greu, dupa ani de lupta cu boala, pretuind fiecare zi cistigata alaturi de copiii ei pe care i-a iubit mai mult decit orice si care i-au dat puterea sa supravietuiasca bolii crunte care o macina. Dar, desi sufletul ei a vrut sa ramina, trupul a cedat. Viata celor patru copii a fost inecata in lacrimi amare, care se vor usca pe obraji, dar niciodata in inimi.

Vecinii si primaria doresc ca fratii orfani sa ramina impreuna

Dumitru sau Mitica, asa cum ii spunea mama, are 20 de ani. Abia trecut de adolescenta, baiatul a ramas singurul intretinator al fratilor sai. Cei patru copii vor ramine in garsoniera in care locuiau cu mama lor si cea mai mare dorinta pe care o au este sa ramina impreuna. Primaria, fara sprijinul careia copiii nu ar fi putut nici macar sa isi ingroape mama, intentioneaza sa ii sprijine si sa ii ocroteasca in continuare. Mitica va fi angajat ca asistent personal al fratelui Alexandru, care este handicapat. Nici vecinii nu au ramas indiferenti la durerea fratilor Patrulescu. Ei o ajutau si inainte pe Nicolita, in zilele care nu reusea sa le puna micutilor ceva pe masa, impresionati de efortul femeii de a nu-si lasa copiii pe drumuri si de a-i creste cit mai bine. „Acum sint copiii nostri, ai blocului. Nu vrem sa se desparta, asta era dorinta mamei lor, si nu vrem sa-i dam nimanui. Deja am discutat si am cazut de acord sa facem o planificare si in fiecare zi o familie sa le dea mincare“, a spus Constantin Vlad, vecin si sef de asociatie.

Patru copii ai nimanui

Fratii Patrulescu au avut pina acum o viata trista, dar greul de-abia incepe. Viitorul lor este zugravit in culori sumbre si numai compasiunea celor din jur ii mai poate ajuta. Lipsiti de surse materiale, de un parinte care sa ii indrume si care sa le ofere sprijin si dragoste, cei patru frati au ramas ai nimanui. Fetitele, Mihaela si Adriana, de zece si respectiv sapte ani, sint doi copii buni care invata bine, dar care vor intelege ca, daca aceia de virsta lor se bucura de copilarie, vegheati de parinti, ele trebuie sa lupte pentru fiecare lucru, oricit ar fi de marunt.

La Tirgu Carbunesti, patru copii ai nimanui pasesc in viata avind alaturi numai saracia si amintirea sfinta a unei mame care i-a iubit pina in ultima clipa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS