19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimaria Craiova vinde, cu de-a sila, placute cu numarul casei

Primaria Craiova vinde, cu de-a sila, placute cu numarul casei

Primaria Craiova a decis ca toti locuitorii din cartierele cu case ale orasului sa aiba placute cu fond albastru, iar numerele de la imobil sa fie scrise cu alb. „Pentru uniformizare“, isi motiveaza cei de la primarie decizia. Probabil ca, daca ar fi gratuit, nimeni nu ar avea nimic de spus, dar cum primaria ii obliga pe cetateni sa scoata din buzunar 25.000 de lei lucrurile se complica, iar nemultumiti apar la tot pasul.

Locuitorii din cartierele cu case din Craiova sint nemultumiti ca sint obligati sa plateasca tablitele cu numere pe care primaria le fixeaza pe casele sau gardurile lor. Pentru fiecare placuta, inspectorii primariei incaseaza 25.000 de lei.

„Primaria vine si imi bate pe gard sau pe casa o placuta cu numarul imobilului si ma obliga sa-i dau 25.000 de lei. Pentru ce sa-i dau banii astia? Daca ma straduiesc putin, pot sa imi fac si singur o tablita pe care sa scriu numarul. Este musai sa fie albastra si cu scris alb? Nu inteleg rostul acestei actiuni. Mi se pare jaf pe fata. Iar daca refuzi sa platesti este de rau“, spune Ilie Mitrica, din Craiova.

Alexandru Dumitru locuieste pe strada Obedeanu si inainte de inventarierea imobilelor de catre comisia de recensamint avea numarul opt, iar acum are 12. El spune ca intr-o zi s-a trezit cu cei de la primarie la poarta: „Mi-au legat cu sirma noul numar la poarta si mi-au cerut 25.000 de lei. Pentru numar, ziceau ei. Este adevarat, mi-au dat si chitanta. Nu fac mare caz pe chestia asta insa am impresia ca in spatele acestei afaceri este o firma care mai cistiga si ea un ban.“

Cine este priceput si vrea sa-si faca singur numarul, nu poate deoarece primaria i-a facut comanda de numar. Fie ca vrea, fie ca nu, trebuie sa-l accepte, mai ales ca pentru afacerea asta primaria a alocat peste 650 de milioane de lei.

Sever Bordu, seful Serviciului Sistematizarea si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Craiova, spune ca Legea recensamintului prevede ca toate numerele sa aiba aceleasi dimensiuni: 15 cm / 10 cm. Primaria Craiova a organizat repede o licitatie, pe care a cistigat-o ELECTROPUTERE si a hotarit ca toate tablitele sa fie de culoare albastra, iar numarul sa fie scris cu vopsea alba. „Acesta a fost modelul omologat si toata lumea trebuie sa-l accepte. Exista o hotarire a Consiliului Local Craiova in acest sens“, sustine Sever Bordu.

Craiovenii care nu vor sa plateasca 25.000 de lei se vor trezi cu aceasta suma ca debit de plata la Serviciul de taxe si impozite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS