5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSa stim cum sa ne ingrijim inima

Sa stim cum sa ne ingrijim inima

Inima este motorul organismului nostru, care ii ofera acestuia posibilitatea de a calatori prin viata. Daca el este ingrijit corect, noi vom putea trai in liniste, fara sa ne temem ca ar putea aparea probleme sau esecuri. Dar daca el este neglijat si nu i se ofera combustibilul adecvat, nu va putea sa functioneze normal sau chiar se poate opri.

Bolile cardio-vasculare reprezinta cea mai des intilnita cauza de deces in Romania. Bolile inimii nu au doar o singura cauza. S-a demonstrat pina acum ca exista mai multi factori care actioneaza si care fac sa creasca riscul de a se produce o afectiune cardiaca o data cu inaintarea in virsta.

Unii dintre acesti factori, cum ar fi ereditatea sau sexul, nu pot fi controlati.

Dar exista unele lucruri sau obiceriuri pe care le putem evita sau pe care le putem tine sub control, fapt care ne ajuta sa reducem riscul de a se produce o boala de inima. Printre acestea se numara: fumatul, HTA, valorile crescute ale colesterolului in singe.

Toate acestea sint nocive prin ele insele, dar, in asociatie, efectul lor face sa creasca foarte mult riscul de instalare a unei cardiopatii.

Deci, va puteti da seama ca este logic:

– sa abandonati fumatul;

– sa va controlati si sa va tratati HTA;

– sa reduceti valorile crescute ale colesterolului din singe.

In privinta fumatului, cel mai tiranic si distrugator viciu, va informam ca persoanele care fumeaza peste 20 de tigari pe zi sint expuse unui risc de doua ori mai mare de a face cardiopatie ischemica decit cele care nu fumeaza.

A doua concluzie logica este acea de a va controla HTA si de a va trata o eventuala HTA: cercetarile au demonstrat faptul ca HTA accelereaza formarea depozitelor de grasime la nivelul arterelor si ca ea solicita din partea cordului depunerea unui efort suplimentar.

Ultima concluzie se refera la reducerea valorilor crescute ale colesterolului din singe.

Atunci cind nivelul colesterolului din singele nostru este crescut, arterele pot sa fie astupate de depuneri de grasime.

Dar nivelul crescut al colesterolului nu este un lucru care sa poata fi simtit sau observat, astfel incit dumneavoastra s-ar putea sa nu constientizati faptul ca aveti probleme pina cind nu veti face investigatia respectiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS