13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii n-au fost „nasi“, au fost arsi

Alb-albastrii n-au fost „nasi“, au fost arsi

Rapid isi continua parcursul in Cupa României, chiar daca elevii lui Fane Stoica au facut tot posibilul sa câstige partida de la Ploiesti.


Ideea ca juvetii sunt „nasii“ Rapidului nu s-a confirmat in partida de la Ploiesti, cu toate ca elevii lui Fane Stoica (foto centru) au tinut cu tot dinadinsul sa-si confirme forma buna. Au avut o prestatie buna, si-au creat destule ocazii de a marca, dar nesansa si lipsa inspiratiei in faza de finalizare au facut ca tabela sa afiseze cifra zero pâna la ultimul fluieri. Elanul câstigat in ultimele partide si moralul ridicat nu s-au dovedit de ajuns pentru câstigarea meciului de miercuri seara, si asta pentru ca lipsa experintei si-a mai pus o data amprenta pe tinerii Stiintei. Un exemplu in acest sens a fost faza premergatoare golului reusit de Badoi, când Dina a fost imprudent si l-a „placat“ pe Perja in marginea careului de 16 metri, desi jucatorul Rapidului putea fi intâmpinat de colegii din defensiva. Din pacate, greseala mijlocasului craiovean s-a dovedit hotarâtoare in privinta calificarii in sferturile de finala, istoria acestui meci fiind scrisa inca din minutul 33, desi Baird, Florin Costea, Velcovici si restul juvetilor s-au straduit sa intoarca soarta partidei.


„Mourinho“ s-a declarat multumit


Rapid a fost superioara Universitatii la mai multe capitole si acest lucru a fost recunoscut de antrenorul Stiintei, care a acceptat infrângerea, felicitându-si totodata elevii pentru modul cum au luptat. Mai mult decât atât, „Mourinho“ a lasat sa se inteleaga ca Universitatea se concentreaza mai mult pe campionat, Cupa României reprezentând pentru olteni un bun prilej pentru a capata mai multa experienta si curaj, care sa-i ajute in viitorul apropiat.


„Sunt foarte multumit de baietii mei. Ne-a batut o echipa cu mult mai multa experienta. Era foarte greu pentru noi sa luptam pe doua fronturi, chiar daca am incercat si, cred eu, am facut fata cu brio. Rapid a meritat sa câstige. Si noi am câstigat insa ceva: mai multa experinta si curaj. Sper sa ne ajute in viitor. Eliminarea poate fi si un lucru pozitiv, pentru ca avem meciuri foarte grele in campionat. Acum nu ne gândim decât la meciul cu Timisoara“, a spus Fane Stoica.


Mititelu a atacat FRF si CCA


Spre deosebire de tehnicianul echipei, finantatorul Universitatii, Adrian Mititelu, nu a dat dovada de prea mult fair-play, afirmând ca Rapid, in ciuda numeroaselor ocazii ratate, a fost ajutata de brigada de arbitraj.


„Arbitraj obisnuit, in sensul de a ajuta echipele bucurestene. Universitatea, cu mai multa sansa si un arbitraj corect, ar fi putut trece de Rapid. FRF si-a dorit ca Rapid sa mearga mai departe. E inadmisibil ca la un meci considerat pe teren neutru, la statia de amplificare sa fie pus imnul Rapidului, sa fie organizarea Rapidului si manevrele Rapidului. Traim intr-o democratie de tip rusesc-ucrainean. Aveam incredere in Balaj si in asistenti inainte de meci, dar acum s-au dat pe brazda si si-au aratat adevarata fata. Rapid nu a aratat nimic din fata europeana pe care vrea sa o aiba si doar experienta superioara i-a ajutat sa câstige. Am fost peste ei in partea a doua. Daca aveam un atacant cu experienta, reuseam sa inscriem, dar experienta ne-a lipsit, iar tineretea jucatorilor si-a spus cuvântul“, a spus Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII