16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFormula 1 / Sergio Perez a câștigat Marele Premiu din Arabia! Verstappen, performerul cursei

Formula 1 / Sergio Perez a câștigat Marele Premiu din Arabia! Verstappen, performerul cursei

Sergio Perez (Red Bull) a făcut o cursă magistrală și a câștigat Marele Premiu din Arabia Saudită, după o cursă perfectă. Colegul său, Max Verstappen, este însă performerul zilei de duminică, după ce a plecat de pe 15 și a terminat pe 2.

Deși a plecat din pole-position, Perez a fost depășit la start, în primul viraj, de veteranul Fernando Alonso (Aston Martin), însă a revenit în turul 3 și i-a luat fața spaniolului, care a și fost penalizat cu 5 secunde pentru că a călcat linia albă la start. După 6 tururi, Max Verstappen (Red Bull) era deja pe 11, deși plecase de pe 15. Apoi, în turul 14, olandezul a urcat pe 6. Hamilton nu a impresionat nici de această dată, după startul modest din prima etapă. Septuplul campion mondial, care a plecat de pe 7, a urcat pe 5 în turul 22 și a terminat cursa pe 4. În turul 25, Verstappen l-a depășit pe Alonso și a urcat pe locul 2, pe care nu l-a mai cedat.

După succesul din prima etapă, pilotul de la Aston Martin, Alonso, a terminat și acum pe 3, însă după ce a desfăcut șampania pe podium, a aflat că a terminat pe 4, după încă 5 secunde de penalizare, din cauza unei greșeli a mecanicilor lui. De altfel, a fost o greșeală și pe grafica televiziunii, care nu a apucat să schimbe la timp punctajul. Astfel, Russell (Mercedes) e pe 3.

Citeşte şi: România a învins Spania şi a încheiat pe podium la Rugby Europe Championship

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS