16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCerealele integrale, in lupta cu frigul

Cerealele integrale, in lupta cu frigul

O data cu venirea toamnei, vi se pare ca sunteti mai tot timpul obosit, nu aveti energie, uneori sunteti anemic si nu intelegeti de ce se intâmpla acest lucru. Explicatia consta in faptul ca organismul dumneavoastra incearca sa se adapteze schimbarilor de temperatura, iar simptomele sunt cu atât mai puternice cu cât aceste modificari sunt mai bruste.


Este de la sine inteles faptul ca, in aceasta perioada, e important sa-i furnizati organismului hrana cu atât mai bogata in vitamine si minerale, pentru a nu te lasa doborâti si pentru a avea in continuare energie, conform site-ului eva.ro. Pentru aceasta, trebuie ca alimentatia dumneavoastra sa fie foarte bine structurata. Este recomandabil sa reduceti consumul de paste fainoase si dulciuri, substituindu-le cu toate sursele de vitamine accesibile.


Cerealele integrale reprezinta o combinatie ideala de vitamine si minerale, ceea ce va va ajuta sa obtineti energia necesara in aceasta perioada. Este recomandabil sa consumati zilnic o portie de cereale integrale cu lapte sau iaurt.


Gustoase si usor de preparat, cerealele integrale contin fibre, minerale, vitamine, antioxidanti si carbohidrati, fiind foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si, implicit, al sanatatii.


Cerealele integrale nu contin multe grasimi saturate si nici colesterol. Asadar, sunt foarte benefice si n-ar trebui sa treaca nici o zi fara a le consuma.


Calitatile nutritive ale produselor obtinute din cereale sunt bine cunoscute. Cerealele integrale constituie ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos.


Atât pentru copii, cât si pentru adulti. Ele confera organismului necesarul zilnic de vitamine si substante nutritive. Consumate dimineata, asigura un echilibru alimentar pentru intreaga zi si in plus sunt usor de preparat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS