22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Pozitiv la șapte droguri pe aparatele poliției a ieșit negativ pe analize de laborator

(VIDEO) Pozitiv la șapte droguri pe aparatele poliției a ieșit negativ pe analize de laborator

-

Şoferul din Baia Mare, care a fost depistat în weekend cu şapte droguri diferite, în timpul unui control al Poliţiei Rutiere, a ieşit negativ la toate analizele şi a primit înapoi permisul de conducere.

Testele de laborator au infirmat complet acuzațiile poliției

Totul s-a întâmplat duminică, 29 ianuarie, în jurul orei 02.00, atunci când şoferul, care face ride-sharing în Baia Mare, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Biroului Rutier Baia Mare. Omul s-a supus testării cu aparatele Drug-Test și etilotest, știint că nu consumase nicio substanță, însă a rămas uimit atunci când a aflat că a ieșit pozitiv. Testele de laborator au infirmat însă informațiile de pe aparatele poliției.

Examenul toxicologic a fost efectuat la Institutul de Medicină Legală Cluj Napoca

„Cu ocazia controlului efectuat, organele de poliție l-au testat (…) cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, (…) a fost testat cu aparatul Drug Test marca AquillaScan WDTP-10 (…), iar la ora 2.38, rezultatul testului a ieșit pozitiv pentru consum de COC, MET, BZP, THC, MDMA, MTD și KET, recomandandu-se analize de laborator.

Bărbatul a fost condus la Spitalul Județean de Urgență ”Dr Constantin Opriș” din Baia Mare unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge și urină în vederea determinării prezenței în organism a unor substanțe psihoactice.

Potrivit buletinului de analiză toxicologică nr. 72/2023 al Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, examenul toxicologic efectuat pe monstra de sânge recoltată la ora 3.05 a fost negativ pentru amfetamine, catinone (mefedronă), metadonă, cocaină și tetrahidracanabinoli (THC).

De asemenea, examenul toxicologic efectuat pe monstra de urină recoltată la ora 3.07 a fost negativ pentru: amfetamină, metamfetamină, MDMA, mefedronă tetrahidrocanabinoli (THC), ketamină, metadonă, cocaină, AB-PINACA, morfină și alți derivați opiacei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Festivalul Internațional Shakespeare împânzește Craiova și cheamă publicul să...

La 30 de ani de existență, Festivalul Internațional Shakespeare,...

ȘTIRI GdS