14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul de Excelenţă Dolj selectează elevi capabili de performanţă

Centrul de Excelenţă Dolj selectează elevi capabili de performanţă

Conducerea Centrului Judeţean de Excelenţă Dolj a anunţat că a început selecţia elevilor capabili de performanţe. În paralel, se desfăşoară şi selecţia cadrelor didactice care se vor ocupa de pregătirea elevilor care pot participa la olimpiadele din cursul acestui an şcolar. La Centrul Judeţean de Excelenţă Dolj se va asigura pregătire suplimentară la şase discipline de studiu.

Elevii care vor să participe la selecţia în vederea pregătirii la Centrul Județean de Excelență Dolj care are sediul în cadrul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova pot depune cerere de înscriere până pe 20 septembrie. Cererea se face pentru o singură disciplină şi se depune online.

Misiunea Centrului Județean de Excelență Dolj este de a pregăti elevi pasionați de științele exacte pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă. În acest sens, pregătirea elevilor se va asigura doar pentru şase discipline, respectiv matematică – clasele IV-XII, fizică – clasele VII-XII, fizică aplicată în astronomie – clasele V-XII, chimie – clasele VII-XII, biologie – clasele VII-XII, informatică – clasele V-XII. Conform calendarului de selecţie, pe 22 septembrie se afişează listele cu elevii admişi pentru susținerea probelor scrise pe site-ul www.cjexdolj.ro. Probele scrise se vor derula pe 24 septembrie.

Ce condiţii sunt pentru selecţie

Regulamentul de selecţie prevede că elevii trebuie să obţină un punctaj de minimum 50% din maximum posibil. Într-o grupă pot fi maximum 9 elevi. Nu vor mai susţine probele scrise elevii care au performanţe la olimpiadele şcolare.


„Pentru admiterea la centru, punctajul minim la proba scrisă este de 50% din maximul posibil. Elevii calificați la faza națională a olimpiadelor sunt selectați în grupele de excelență la disciplina la care au fost calificați, fără a mai susține testarea. În limita unui număr de maximum 9 elevi pe grupă, Comisia Județeană de selecție poate aproba selectarea în grupele de excelență și a elevilor care au obținut premiile I, II, III sau mențiune la faza Județeană a Olimpiadelor în anul școlar 2021 – 2022, la disciplina respectivă.În funcție de rezultatele concursului (număr participanți, număr de elevi cu punctajul de minim 50% din punctajul maxim, număr minim de 8 elevi calificați), ISJ Dolj poate decide reconfigurarea grupelor pe discipline de învățământ”, este menţionat în regulamentul de selecţie.

Pe 16 septembrie se afişează lista cu profesorii

În paralel, se desfăşoară şi selecţie Profesorii trebuie să depună documnete justificative că au făcut performanţă cu elevii la fazele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor şcolare pentru disciplina pe care o predau. Termenul limită pentru depunerea documentelor este 15 septembrie, iar lista cu personalul didactic selectat se va afişa pe 16 septembrie.
Cursurile pentru pregătirea suplimentară a elevilor capabili de performanţă se desfăşoară, în general, în zilele de week-end. Anul trecut au fost 20 de grupe, cei mai mulţi elevi s-au înscris la matematică, urmată de la informatică, biologie, astronomie, chimie şi fizică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS