16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalBănia fierbe înaintea derbiului „U“ Craiova – FCU!

Bănia fierbe înaintea derbiului „U“ Craiova – FCU!

Etapa 26 din Liga 1 readuce în prim plan orgoliile celor două formații din Bănie. Astfel, Universitatea Craiova primește astăzi, de la ora 19.55, vizita concitadinei FCU. Disputa de pe stadionul „Ion Oblemenco“ va fi arbitrată de Marcel Bîrsan (București), ajutat de asistenții Radu Adrian Ghinguleac (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț) și de rezerva Iulian Dima (București). Observator din partea CCA va fi Nicolae Grigorescu (Timișoara). LPF l-a desemnat supervizor pe Cătălin Cursaru (Ploiești).

La conferințele de presă premergătoare acestui derbi tensionat, reprezentanții ambelor formații și-au manifestat dorința de a câștiga punctele puse în joc, la capătul unui fotbal de calitate.

Reghecampf: „Suntem pregătiți!“

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Laurențiu Reghecampf, a subliniat că elevii săi sunt mobilizați pentru acest joc, în care orgoliile sunt imense.

„Venim după un meci foarte bun făcut la București, cu Dinamo, și urmează un meci la fel de interesant acasă, cu FCU. Și ei trec printr-o perioadă bună, deci cu siguranță va fi un meci greu pentru noi. Atmosfera este una pe care o știți foarte bine, pentru că se întâlnesc două echipă din același oraș. Este un oraș cu multă tradiție, care trăiește prin fotbal. E clar că meciul va fi la un nivel foarte înalt din punct de vedere al atmosferei. Din partea noastră, încercăm să facem tot ce putem să ne câștigăm cele 3 puncte. Avem nevoie ca să ne calificăm în play-off și să urcăm în clasament, în speranța de a ajunge mai aproape de cele două echipe din față. Ăsta este obiectivul nostru. Va trebui să facem tot ce putem să ne câștigăm meciul“, a spus Reghecampf.

„Putem spune că un succes ne asigură în mare măsură prezența în play-off. Avem nevoie de constanță, de seriozitate, de ceea ce ați văzut la ultima partidă. Va fi un meci foarte greu, dar suntem pregătiți. Am arătat jucătorilor ce au de făcut și sper să se ridice la nivelul acestui meci. Trebuie să-i tratăm cu seriozitate, cu respect și ne dorim să câștigăm cele 3 puncte“, a completat tehnicianul Științei.

Bogdan Vătăjelu: „Vrem să câștigăm!“

Din rândul jucătorilor Științei, fundașul Bogdan Vătăjeu a spus că întreaga echipă este concentrată asupra acestei misiuni.

„Ne aflăm în fața unui derbi și suntem pregătiți! Știm ce meci ne va aștepta și ne dorim să câștigăm, pentru că vrem să avem o serie foarte bună până la finalul campionatului regular. Mai vorbim între noi și ne dăm seama că FCU nu mai este echipa de anul trecut, și-a revenit, chiar dacă sunt aceeași jucători. Și-au revenit ca formă și e clar că va fi un meci foarte greu. Noi sperăm să fim mai inspirați și să ne bucurăm la final. Nu cred că un succes cu FCU ne-ar asigura locul în play-off. Sunt foarte multe echipe cu 2-3 puncte mai puține decât noi, mai sunt destule meciuri de jucat și se pot întâmpla foarte multe. Eu cred că trebuie să avem cel puțin 3 victorii ca să fim siguri de locul de play-off“, a spus Vătăjelu.

Acesta își dorește ca fanii să le fie și mai aproape și speră ca după ultimul fluier să sărbătorească împreună un succes: „Suporterii ne iartă după un meci cu Dinamo. Unii dintre ei ne mai înjură după alte meciuri. Așa este aici și așa a fost întotdeauna, n-ar trebui să ne ascundem. Dar noi vrem să le dăm un moment de bucurie, pentru că nu vrem ca să fie tensiuni între noi. Ne dorim doar să ne încurajeze, să ne ajute. Trebuie să știe că atunci când avem momente grele nu ni le dorim, nu o facem intenționat. Și atunci, ca și în cântec – ‘la bine și la greu’, trebuie să ne susțină mai mult. Majoritatea știu asta și o fac, dar mai avem și uscăciuni“.

Napoli și Diallo vor victoria pe „Oblemenco“

Din tabăra celor de la FCU au vorbit antrenorul Nicolo Napoli și fundașul Bradley Diallo. Atât tehnicianul italian, cât și elevul său au subliniat ideea că vor să câștige acest derbi al Băniei și că își doresc spectacol în tribune.

„Este un meci foarte greu pentru ambele echipe. Ambele vrem să-l câștigăm și sper să vină cât mai multă lume la stadion. Noi încercăm să facem un joc foarte bun și să învingem. Avem nevoie de puncte și sunt sigur că băieții intră pe teren ca să câștige. E important că dea totul în teren!“, a spus Napoli într-o română „stâlcită“, în ciuda anilor petrecuți în țara noastră.

Întrebat despre evitarea retrogradării, Nicolo Napoli a spus: „Noi ne antrenăm, lucrăm pentru asta cu toții. Drumul pentru salvarea echipei este lung, însă se poate. Important este să producem rezultate bune, pentru că după se înjumătățesc punctele“.  

La rândul său, Bradley Diallo a spus: „Este un meci foarte important și vrem victoria. Va fi o atmosferă particulară, pentru că în spate este tot orașul. Noi vrem punctele, să facem un joc frumos, așa cum s-a întâmplat la ultima confruntare din campionat. Suntem foarte încrezători. Știu despre rivalitatea aceasta, am citit și am jucat în meciul tur. Vreau să-i facem fericiți pe suporterii noștri și să obținem puncte, pentru că avem mare nevoie de ele“.

Citește și: FCSB – Chindia 3-2 / Băieții lui Săndoi, la un pas de un rezultat mare

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS