12 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) 16 pacienți ai unui spital, decedați în urma inundațiilor din Mexic

(VIDEO) 16 pacienți ai unui spital, decedați în urma inundațiilor din Mexic

-

Cel puţin 16 pacienţi ai unui spital din statul Hidalgo, din centrul Mexicului, au murit în inundaţiile cauzate de ploile puternice, a anunţat Guvernul mexican, relatează businessmirror.com.ph.

”Ploile de ieri de la Hidalgo au condus la revărsarea râului Tula, care a inundat Spitalul General şi cauzat moartea a 17 persoane”, a anunţat marţi, într-un mesaj postat pe Twitter, Guvernul.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, supranumit AMLO, a deplâns într-un mesaj postat pe Twitter ”moartea a 17 pacenţi de la Spitalul Securităţii Sociale din cauza revărsării Rio Tula”.

”Este o zi foarte rea” pentru Mexic, a deplâns el.

Alte două persoane au murit din cauza unor inundaţii la Ecatepec, la periferia Ciudad de Mexico, unde numeroase străzi au fost acoperite de apă, potrivit presei mexicane.
O mare parte a ţării a fost afectată, în utimele zile, de precipitaţii puternice, care au condus la revărsarea unor cursuri de apă.
Directoarea generală a asigurărilor pe caz de boală, Zoé Robledo, care administrează spitalul afectat de aceste inundaţii, precizează într-un mesaj căruia i-a ataşat o înregistrare video că 56 de pacienţi erau spitalizaţi şi că, în câteva minute, spitalul a fost inundat, iar funcţionarea i-a fost compromisă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cetăţean american dat dispărut din Craiova

Secția 6 Poliție Craiova a fost sesizată, luni seară,...

ȘTIRI GdS