16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci noi focare de COVID-19 în judeţul Prahova

Cinci noi focare de COVID-19 în judeţul Prahova

Cinci noi focare de COVID-19 a identificat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova în judeţ, patru dintre ele fiind la Spitalul Municipal Ploieşti, iar un altul la un cămin de bătrâni din localitatea Fântânele.

Potrivit datelor comunicate, miercuri, de Prefectura Prahova, în focarele de la Spitalul Municipal Schuller Ploieşti sunt infectate în total 17 cadre medicale, de la secţia Oncologie (4 persoane); compartimentul de Radioterapie (6); laboratorul de analize medicale (4) şi laboratorul de Radioterapie (3), potrivit Agerpres.

Personalul medico-sanitar, izolat la domiciliu

Personalul medico-sanitar a fost izolat la domiciliu, fiind realizată dezinfecţia spaţiilor. Activitatea în secţiile respective este asigurată de personalul care nu a fost infectat cu noul coronavirus, în condiţii de maximă siguranţă.

Un alt focar a fost înregistrat la Complexul de Servicii Comunitare Fântânele

Un alt focar a fost înregistrat la Complexul de Servicii Comunitare Fântânele, care funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova. 44 de persoane au fost confirmate cu SARS-CoV-2. Dintre acestea, nouă sunt din rândul personalului, iar 35 sunt beneficiari. Cei din urmă au fost izolaţi în unitatea medico-socială, fiind monitorizaţi de un medic specialist.
Spaţiile au fost dezinfectate, precizează sursa citată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS