16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSteaua viseaza la finala

Steaua viseaza la finala

Steaua – Middlesbrough


• Stadion „National – Lia Manoliu“, astazi, ora 20.45 (Realitatea TV, in direct).


• Formatii probabile:


Steaua: Carlos – P. Marin, Ghionea, D. Goian, Ogararu – Oprita, Paraschiv, Radoi, Nicolita – Dica, A. Cristea. Antrenor: Cosmin Olaroiu.


Middlesbrough: Schwarzer – Parnaby, Ugo Ehiogu, Southgate, Queudrue – Morrison, Boateng, Rochemback, Downing – Hasselbaink, Yakubu. Antrenor: Steve McClaren.


• Vor arbitra: Alain Hamer (Luxemburg) – Francis Crelo (Luxemburg), Jean-Philippe Izzo (Franta).


• Observator: Volker Roth (Germania).


Daca va trece de formatia engleza Middlesbrough, trupa din Ghencea va juca pentru a treia oara in ultimul act al unei competitii europene.


Steaua Bucuresti, a doua echipa româneasca, dupa Universitatea Craiova, care a reusit sa se califice in semifinalele Cupei UEFA, va intâlni astazi, in prima mansa a penultimei faze a acestei competitii, formatia engleza Middlesbrough. Partida, care va incepe la ora 20.45, se va disputa pe cea mai mare arena a tarii, „National – Lia Manoliu“, toate cele 45.000 de bilete puse in vânzare epuizându-se de câteva zile. Partida retur se va disputa pe 27 aprilie.


Stelistii, mai odihniti decât englezii


Middlesbrough a câstigat, cu 2-0, meciul sustinut luni, in campionat, in fata formatiei West Ham United, in etapa a 35-a a campionatului Angliei, ultimul dinaintea confruntarii de astazi, cu Steaua. Antrenorul britanicilor, Steve McClaren, a spus ca aceasta victorie era vitala pentru moralul jucatorilor sai inaintea partidei de la Bucuresti. „Le-am cerut jucatorilor sa mentina ridicat standardul performantei, sa ramâna sus. Acum suntem pregatiti pentru cea mai importanta saptamâna din istoria clubului. Am acumulat experienta, avem jucatori mari, care stiu ce este de facut. Acum ei trebuie sa intre in teren si sa-si faca treaba“, a spus tehnicianul englez.


Spre deosebire de „Boro“, care nu si-a putut amâna meciul de luni, din Premier League, Steaua nu a jucat in week-end partida din campionat cu FCM Bacau, gasind intelegere la LPF. Antrenorul Cosmin Olaroiu a recunoscut ca Steaua este avantajata de faptul ca s-a odihnit la sfârsitul saptamânii, apreciind insa ca principalul atu al echipei sale este forta de grup. „Middlesbrough este o echipa foarte disciplinata, dar are si puncte slabe. La acest nivel, orice poate face diferenta. Depindem de «n» factori: sansa, stare de spirit… Ei au individualitati, noi avem un grup mai puternic“, a spus Olaroiu.


Absente in ambele tabere


Middlesbrough nu va putea conta in ambele manse ale semifinalei cu Steaua pe mijlocasul spaniol Gaizka Mendieta si internationalul austriac Emanuel Pogatetz, ambii fiind indisponibili pâna la finalul sezonului.


Mendieta s-a accidentat la antrenament, in timp ce fundasul austriac a suferit o fractura a maxilarului in meciul tur cu Basel. La rândul sau, fundasul Chris Riggott este suspendat pentru mansa tur a intâlnirii cu Steaua. De asemenea, Viduka a suferit o intindere si este indisponibil pentru disputa de pe „National – Lia Manoliu“.


Nici Cosmin Olaroiu nu va avea la dispozitie tot lotul, atacantul Victoras Iacob fiind inca nerefacut dupa o accidentare mai veche.


Antrenorul Stelei spera insa ca Iacob sa fie apt de joc pentru returul din Anglia.


Statistica este favorabila englezilor


Echipele românesti au jucat 39 de partide in cupele europene cu formatiile din Anglia, câstigând sapte, remizând de sapte ori si pierzând 25 de intâlniri. Steaua a intâlnit de patru ori formatii din Anglia, reusind de doua ori calificarea in faza urmatoare. Primul meci a fost in sezonul 1997-1998, in turul trei al Cupei UEFA, atunci când Steaua a fost eliminata de Aston Villa, 2-1 acasa si 0-2 in deplasare. A doua intâlnire a avut loc in turul doi al Cupei UEFA, sezonul 1999-2000, Steaua trecând de West Ham United, 2-0 pe teren propriu si 0-0 in deplasare. In sezonul 2003-2004, Steaua a trecut, in primul tur al Cupei UEFA, dupa 1-0 acasa si 1-1 in deplasare, de West Ham United, dar a fost eliminata de Liverpool in faza urmatoare a competitiei, 1-1 la Bucuresti si 0-1 in Anglia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII