14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentImagini cu persoane care umblă la sacii cu voturi

Imagini cu persoane care umblă la sacii cu voturi

-

Antena 3 a difuzat, aseară, imagini video despre care susține că îi arată pe membri USR PLUS umblând la sacii cu voturi pentru Sectorul 1 al Capitalei. Acum, Firea și Ciolacu vor anularea/repetarea alegerilor. Pe fir au intrat și procurorii și polițiștii. 

Jandarmeria Bucureşti a transmis, însă, că nu s-a intrat în zona securizată în care sunt păstrate voturile.

”Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale este asigurată cu post permanent de protecţie. Accesul în zona respectivă este restricţionat pe timpul cât aceasta este sigilată şi permis doar celor care au acest drept. Persoanele care au intrat în clădirea în care se află şi Biroul Electoral, au fost legitimate şi nu li s-a permis accesul în zonă acestea părăsind incinta. Nimeni nu a pătruns în zona restricţionată”, a transmis, miercuri seară, Jandarmeria Bucureşti.

Jandarmii au precizat că, ulterior, în perimetrul exterior al clădirii,  mai multe persoane se filmau reciproc, cu telefoanele mobile şi purtau discuţii contradictorii, fapt pentru care s-au luat măsuri de ordine publică în zonă.

Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că situaţia este verificată.

”În urma imaginilor apărute în spaţiul public, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti- Sectorul 1- Secţia nr 4, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au demarat verificări, pentru stabilirea situaţiei de fapt”, a transmis Poliţia Română.

Clotilde Armand acuză un fake news

La rândul său, candidata USR PLUS la Primăria Sector 1, Clotilde Armand, a afirmat, miercuri seară, că imaginile sunt un fake news, fiind surprinse în momentul numărării voturilor.

Armand a anunţat că a sesizat CNA în legătură cu manipularea publicului prin difuzarea acelor imagini, dar şi procurorii cu privire la modul în care imaginile din arhiva Biroului Electoral Sector 1 au ajuns la Antena 3.

”Într-o ţară normală domnul Tudorache şi doamna Firea erau arestaţi deja. Dar niciodată nu e prea târziu”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Pajişte pentru relaxare la Mercur şi „upgrade” pentru fântânile...

Primăria Craiova a demarat acţiunile pentru proiectul de regenerare...

ȘTIRI GdS