16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbalLeipzig şi Atalanta sunt marile favorite ale zilei în Liga Campionilor

Leipzig şi Atalanta sunt marile favorite ale zilei în Liga Campionilor

Cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Liga Campionilor, revine în această săptămână cu primele meciuri din manşa secundă a optimilor de finală. Astăzi, începând cu ora 22.00, se vor disputa partidele Leipzig – Tottenham şi Valencia – Atalanta. În partidele tur, Leipzig s-a impus la Londra, în faţa formaţiei lui Jose Mourinho, cu scorul de 1-0, în timp ce Atalanta a spulberat-o pe Valencia, pe San Siro, cu 4-1.

Nagelsmann – Mourinho, episodul 2

Partida din tur este singura precedenta dintre cele doua formaţii. La Londra, Leipzig s-a impus cu 1-0 la capătul unui meci în care a fost echipa mai bună. Au avut 16 situaţii de poartă (faţă de 12 ale englezilor) şi a controlat posesia.

Leipzig evoluează în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor pentru prima dată în istoria clubului. La precedenta participare, în sezonul 2017/2018, „Taurii“ au terminat pe locul 3 în faza grupelor şi au fost eliminaţi în sferturile Europa League. Gruparea lui Julian Nagelsmann e pe locul 3 în Bundesliga, cu 50 de puncte, la 1 punct distanţă de Dortmund şi la 5 de liderul Bayern.

Tottenham se află într-o criză fantastică de rezultate, iar jocul echipei lui Jose Mourinho suferă. Fără Harry Kane sau Heung-Min Son, englezii au înscris doar 5 goluri în ultimele 5 meciuri. Kane & Son au marcat împreună 33 din cele 72 de goluri stagionale ale formaţiei londoneze. Tottenham a pierdut toate cele trei partide din acest sezon jucate în compania unor echipe din Bundesliga. În afară de disputa tur cu Leipzig, Spurs a cedat cu 7-2 si 3-1 meciurile cu Bayern, din faza grupelor.

După o primă repriză lacustră, Tottenham a dominat partea a doua a manşei tur, însă nu a reuşit să înscrie în poarta lui Gulacsi. Fără Kane, Sissoko sau Son, Spurs va încerca să rişte cumva, deoarece scorul nu o avantajează. Din tabăra nemţilor, Konate şi Orban nu vor putea evolua în această seară.

Valencia încearcă imposibilul

În cea de-a doua partidă a serii se înfruntă două echipe surprinzătoare, Atalanta şi Valencia. Cele două combatante au prezentat un fotbal spectaculos în manşa tur, de pe San Siro, unde câştig de cauză a avut formaţia italiană. Atalanta s-a impus cu un neverosimil 4-1, iar calificarea în sferturile Ligii pare a fi „floare la ureche“.

Cele două echipe nu s-au mai întâlnit până acum într-o competiţie europeană. După cum ne-au obişnuit echipele spaniole în ultimele sezoane, vom avea o partidă deschisă, cu Valencia încerând să producă imposibilul.

În campionatul intern, Atalanta este o maşinărie de goluri. Aceştia au o serie de trei victorii la rând, în care au marcat 11 goluri. De partea cealaltă, Valencia are doar patru puncte din precedentele trei jocuri. Cu toate acestea, „liliecii“ au arătat că se pot mobiliza în partidele importante, remizând cu Atletico Madrid şi câştigând cu Barcelona în primele luni ale anului.

Problemele de lot ale spaniolilor nu s-au sfârşit, iar pentru jocul retur cu Atalanta vor avea cel puţin cinci jucători lipsă. Gabriel, Garay, Gomez, Mangala şi Piccini nu vor putea evolua în duelul de pe „Estadio de Mestalla“, în timp ce situaţiile lui Coquelin, Rodrigo şi Vallejo nu sunt încă certe.

Citeşte şi: Duel de clasă la Galaţi. SCMU Craiova întâlneşte campioana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS